FutbolSon DurumSon Dakika

Kuzeyde kral belli! Samsunspor...

Süper Lig'de son haftalara yaklaşılırken Karadeniz derbisinde Samsunspor evinde konuk ettiği Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Yazarımız Cenk Turgut maçı kaleme aldı. Detaylar...

Fırsatı Samsun kazandı

Samsunspor son haftalarda yaşadığı form düşüklüğüne karşın evinde oynayacağı  Trabzonspor maçına ayrı bir motivasyon ile hazırlandı.  Kendi evinde muhteşem taraftarının önünde Karadeniz derbisiydi bu maç. Ayrıca ligin alt taraftaki takımları ile puan farkını açmak için bir fırsattı. 

Gelelim maça;

Samsunspor daha ilk dakikalardan itibaren baskılı ve istekli oyunu ile psikolojik üstünlüğü eline geçirdi. Dk 14 te kazanılan penaltı sonrası Taylan ile skor üstünlüğünü de yakalayan Samsunspor rakibini sahadan adeta silmeyi başardı. Baskılı oyununu devam ettiren takım Marius 'un attığı gol ile daha maçın başında maçı domine etti. 

Vitesi düşürmedi

Duran toptan Enis Bardhi ile skoru 2-1 'e getirse de Trabzonspor vitesi küçülmeyen Samsunspor karşısında dakika 36'da kendi kalesine attığı gol ile devreye 3-1 geride girdi. 

Trabzonspor ikinci yarı yoktu, Holse maçın adamı oldu

Maçın 2'nci yarısında oyuncu değişiklikleri ve hamleler olsa da maçta skor değişmedi. Maçın ikinci yarısında da çok etkili olamadı konuk takım. Maçın şüphesiz yıldızı Samsunsporlu Carlo Holse'ydi. Genç oyuncu sahada basmadık nokta bırakmadı diyebiliriz. 

Uğurcan Çakır…

Maçın sonunda Trabzonspor kalecisi Uğurcan 'in Teknik Direktör Marcus Gisdol'e yaptığı hareket ise profesyonel futbolcuya yakışmayacak bir davranıştı. Maçın hezimeti ile duygularına hakim olamamış belli ki amatör bir davranış sergiledi. Milli Takım seviyesindeki bir oyuncuya bu davranış hiç yakışmadı. Samsun'daki karnaval şeklinde geçen maça da gölge düşünemedi.  

Kuzeyin kralı bir kere daha derbide kendini gösterdi ki; Kuzeyde 1 kral var o da büyük taraftarı ve camiasıyla Samsunspor…