Futbol

3 puandan çok daha önemi olan maç Samsunspor 'un

Hatayspor ile Samsunspor arasında oynana karşılaşmanın ardından yazarlarımızdan Cenk Turgut, maçı değerlendirdi. İşte o yazı...

Haftanın önemli maçlarından Yılport Samsunspor-Atakaş Hatayspor Samsun 19 Mayıs stadında karşı karşıya geldi.

''Kaleye ilk gelen top gol oldu''
Maçın başında Samsunspor takımı baskılı başladı. Maçı daha fazla isteyen ve ihtiyacı olan taraf Samsunspor'du. Holse ve Marius’la çok önemli fırsatlardan yararlanamayan Samsunspor kalesinde yine kronikleşmiş ilk gelen top gol oldu. Lamkel Ze ile öne geçen Hatayspor ilk yarıyıda önde kapattı.

''İlk 3 puanı kutlaması ligde ender görünen görüntülerden biriydi''
İkinci yarıya da ilk yarıyı geride kapatmanın etkisiyle daha arzulu başlayan Samsunspor önce penaltıyla Ercan’la eşitliği sağladı. Fofana'nin oyuna girmesiyle ofansif daha hareketli görünen ve  uzatma dakikalarında Schindler’in golüyle  galip gelen taraf oldu. Maç sonrası oyuncuların taraftar ile ilk 3 puanı kutlaması ligde ender görünen görüntülerden biriydi.

''Samsunspor'da umutlar yeniden filizlendi''
Samsunspor için çok kritik bir galibiyet hanesine yazıldı. Malum bu maçı da kaybetmesi durumunda oyuncu grubunu ligde kalmaya inandırmak çok daha güç bir hal alacaktı. Bu maç bu yönüyle 3 puanın çok ötesinde bir anlam içerdi. Samsunspor'da umutlar yeniden filizlendi.

Yazar: Cenk Turgut