Süper LigSon DurumFutbol

5. haftasını geride bıraktığımız TFF 1. Lig'in analizi! Nazım Türknas yazdı...

TFF 1. Lig'de 5. hafta maçları sona ermesiyle neler yaşandı, skorlar ve fazla öne çıkan isimler Nazım Türknas, Neox Medya için kaleme aldı. Detaylar...

Eyüpspor neler yaptı?

Lider Eyüpspor yoluna kayıpsız devam ederken ve deplasmanda Gençlerbirliği’ni 3-1’lik  skorla mağlup etti. Geçen sezonun Belçika Ligi gol krallığında 3. sırada yer alan Gianni Bruno ile Ahmet Kutucu’nun birbirleriyle uyum dikkat çekici oldu. İkili şu ana kadar 6 gol 4 asist gibi cok değerli ve anlamlı rakamlar ürettiler. 

Caner Erkin ile başlayalım

Ayrıca Caner Erkin’e değinmemek olmaz;  hem bu maçta inanılmaz bir asiste imza attı hem de 5 maç sonunda 3 gol ve 3 asist gibi nerdeyse bir takımın sahip olacağı rakamları tek başına üretti. Maalesef maçın hakemi Ali Yılmaz ve VAR Koray Gençerler fahiş 2 hataya imza attılar. Gençlerbirligi’nin attığı 2. golde Amilton'un topunun tamamının geçtiğine hükmettiler ve iptal kararı verdiler. 

VAR aksine kara verdi

Eyüpspor’un kazandığı penaltı da ise Regattin’in vuruşu açık şekilde çizgiyi geçtigi görülmesine rağmen; VAR herkesin aksine devam kararı verdi.

Bu sezon lige renk katacak kulüplerden biri şüphesiz Çorum FK. 

Örnek teşkil edebilecek kulüp yapılanması ile başarıya ulaşan Kırmızı-Siyahlılar, Tahsin Tam hoca önderliğinde bu sezon deplasmanda 3 macta 3. galibiyetlerine 3 golle ulaştılar. Şayet içerde oynadıkları ve bol pozisyona girdikleri maçları kaybetmemiş olsalar zirvede Eyüpspor’u yalnız bırakmamış olacaklardı. İç sahada ön tarafta ki isimleri doğru seçebilirler ise hedeflerine ulaşacaklardır. Bu hafta Ümraniyespor’u kolay geçtiler.

Hücum hattı muhteşem ekip

Bir takım düşünün ki hücım hattı Tanque, Amaral, Candeias ve Beridze gibi kaliteli yabancılara sahip olsun!

Ertuğrul 'Sağlam' gelecek

Evet bahsettiğimiz o takım tabiki Kocaelispor. Zorlu Boluspor maçını da kazanarak son 3 maçta 9 puanla lige yavaş yavaş ısınmaya başladıklarını gösterdiler. Orta saha bağlantılarını da halletikten sonra, Ertuğrul Sağlam hocanın ögrencileri zirveye doğru emin adımlarla ilerleyeceklerdir. 

Mustafa Kaplan, sağlık sorunu yaşadı

İki haftadır kazanan Manisa FK, Giresun deplasmanInda 2 puan ragmen 2. sıradaki yerini korumayı başardı. Bu sezon ligin en dinamik takımlarından biri bırakmasına olan Yeşil-Beyazlı Karadeniz temsilcisi karşısında önemli fırsatlar yakaladılar ama sonuç alamadılar. 5 maç sonunda yedikleri gol sayısı 1 ve savunma yönünden ligin en başarılı takımı oldular. Maçtan bir anektod ise, Giresunspor’un tecrübeli çalıştırıcısı Mustafa Kaplan’ın maç sonunda saglık problem yaşamadıydı ; Geçmişler olsun Mustafa Hocam…

İzmir'de denge oldu

İzmir’de keyifli geçmesi beklenen Göztepe-TekSut Bandırmaspor mücadelesinde ise maça tamamen denge unsuru hakim oldu. İlk yarıda ev sahibi ikinci yarıda ise Bandırmaspor daha istekli gözükürken, karşılıklı atılan 1’er golle puanlar paylaşıldı.

Protestolar oldu

Maç sonunda Göztepe taraftarları, kulübün mevcut yönetimi olan Sport Republic yatırım fonuna yönelik protestoları vardı. Lige mutlak şampiyonluk parolasıyla başlayan köklü camia, 5 maç sonunda sadece 1 galibiyet alabildi ve zirvenin bir hayli uzağında kaldı. Mevcut şartlarda başarısız gözüken ve geçen sezondan beri takımdan başında olan Radomir Kokovic ile ilgili herhangi değişiklik haberi gelmemesi ise işin bir başka ilginç boyutu. 

Bordo-beyazlı kulüp ise bu sezon öncelikle iyi futbol mantığında olsada alınan başarılı skorlar ile 5 maçın sonunda belli bir oyun şablonu olan ve yenilgisiz bir durumda ligin üst sırasında yer almaya devam ediyorlar.

 

 Rosheuvel coştu, Erzurumspor FK farka koştu

Hollandalı isim 1 gol, 1 asist ve 1 penaltı ile galibiyetin mimari oldu. Altay’da teknik direktör ve camianın içinden gelen isim Tuna Üzümcü ile yollar ayrıldı.

 Adanaspor nereye koşuyor?

Turuncu beyazlılar ligin en zayıf ekiplerinden Tuzlaspor’a da mağlup olarak taraftarlarını hayal kırıklığına ugratmayi sürdürdü.

 Dembele maçın adamı oldu

Şanlıurfaspor bu sezon ilk mağlubiyetini Ankara’da Keçiörengücü’ne karşı 2-0’lik skorla aldı. Keçiörengücü’nde Dembele 2 golle maçın adamı oldu.

Değerlendiren: Nazım Türknas