Son DakikaTransferFenerbahçe

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: "5 Yıldızlı Formayı Askıya Aldık"

Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Başkan Ali Koç divan kurulu toplantısında açıklamalar yaptı.

Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıya Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, yönetim kurulu üyeleri ve yüksek divan kurulu üyeleri katılım gösterdi.

Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü İsmail Kartal da toplantıya katılırken, üyeler tarafından ilgiyle karşılandı. Kartal, kulüp üyeliğinde 40. yılını doldurdu. 62 yaşındaki teknik adama Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından plaket takdim edildi. İsmail Kartal'ın yanı sıra takımın efsane kaptanlarından Alparslan Eratlı 50. yıl, yine efsane futbolcularından Ogün Altıparmak  da 50. yıl plaketi aldı. Sarı lacivertlilerin eski sayı krallarından basketbolcu Hüseyin Şahin Kozluca da 60. yıl plaketi aldı. Üç efsane de plaketlerini alırken duygulu anlar yaşadı.

Ali Koç: “Küçük bir Kartal daha geliyor”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç  ise, "Ali Koç, İsmail Kartal'ın oğlundan bahsediyor) "Küçük bir Kartal daha geliyor. Kardeşim ile Samandıra'da rastlaştık. Analizler yapıyordu. Sen niye bizde staj yapmıyorsun dedim. Hocam da kabul etti. Bu arkadaşımız da Samandıra'da çalışıyor" şeklinde konuştu.

Burak Kızılhan, 1959 öncesi şampiyonluk hakkında konuştu

1959 öncesi şampiyonluk hakkında konuşan Kızılhan, "1959 öncesi şampiyonluklarımız hakkında TFF'nin komisyon kurma kararını dikkatle takip ettik. Sonrasındaki telaşı ve paniği de takip ediyoruz. Bu telaşın sebebini anlamış değiliz. Biz bu başvuruyu 2 yıl önce yaptık. Bu karar nedense bir kesimi çok rahatsız etti. Algı çalışmasına başladılar. 

Resmi belgelerle anlattığımız gerçekler apaçık ortadadır. Tahkim başvurusunun geçmişte reddedildiği söylemi yalandır. İşi sulandırmaya, yanınıza tarih bilmeyen eşlikçiler bulmaya çalışmayın. Kurulacak komisyonun takipçisi olacağız. 100. yılını kutlayan TFF'nin 1959 öncesi şampiyonluklar öncesi doğru kararı algıya kapılmadan vereceğine inanmak istiyoruz. Tüzük tadilini 9 Eylül'de planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında yürürlüğe giren spor kanuna uygun şekilde nihayete erdirmek büyük önem taşımaktadır. Önümüzdeki dönemde geniş kapsamda bilgilendireceğiz" dedi.

Ali Koç: "10 senedir alamadığımız Türkiye Kupası'nı aldık"


Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, "Mali Genel Kurul'da sağlıklı bir ortam yoktu. Beni en çok üzen konu Fenerbahçe'nin toplantısına bir mayoyla gelmeyen vardı. Yırtık pantolonla, şortla, sandaletle gelenler vardı, bize yakışmadı. Özlemimiz 9. seneye taşındı. Ama normal bir sene olsaydı aslında başarılı diyebilirdik. Puan ortalaması son 12 yılın en iyisiydi. 120 gol attık. Geçmiş 5 yılın şampiyonunun puan ortalamasından daha yüksekti. Avrupa grubunda namağlup lider çıktık. 10 senedir alamadığımız Türkiye Kupası'nı aldık. Ama derbi performansımız, sezon başında büyük bir şampiyonluk beklentisi, Dünya Kupası'na kadar camiaya yakışan futbol performansı ve düşme hattındaki rakiplere kaybedilen puanlar başarısız bir sezon olarak adlandırılabilir.

 


Ali Koç'tan 1959 öncesi şampiyonluklar açıklaması


1959 öncesi için komisyon kurulduğu açıklandı. Doğru bir karar ama son derece geç kalınmış bir karar. Nihat Özdemir federasyonunda bundan bahsedildi hiçbir şey yapılmadı. Ama bu sefer öyle olmayacağını düşünüyorum. İnşallah komisyon kurulur ve çalışmalar başlar. Beklentimiz tarafsız şekilde araştırma yapılarak gerçekleri ortaya çıkarmak. Çok bekledik, acelemiz yok. Türk topraklarında 1959'dan önce futbol oynanıyordu ya da oynanmıyordu. Bu kadar basit. Biri çıkıp dese ki 3 puanlı sisteme geçilmeden önceki 2 puanlı sistemdeki şampiyonluklar sayılmıyor. Bundan hiçbir farkı yok.

 


5 yıldızlı formayla çıkmayacağız


Türkiye Kupası seromonisine 5 yıldızla çıktık. UEFA maçında da 5 yıldızla sahada yer aldık. Bu ilkesel bir duruştu. TFF tarafından komisyon kurulmamış olsaydı sonuna kadar 5 yıldızla çıkacaktık. Bunu da belirttik. Biz risk alarak bu yaklaşımı sergiledik. TFF'nin yaklaşımını son derece doğru buluyoruz. Komisyon kararına saygı göstermek ve TFF'nin baskı altına alınmaması için bundan sonraki maçlara yıldızsız formalarla çıkacağız. Bu süreci tetiklemek için yapılmıştı.

Biz birkaç yıldır hata yapıyoruz, çok fazla kombine satıyoruz. Diğer kulüpler çok daha kısıtlı kombine satıyorlar. Biz bu kombine satışı sayısını düşürmek için mecburen kombine kriterleri koyduk. Bazen liderler herkesin hoşuna gitmeyen kararları da vermek zorunda kalabiliyor. Ama ekonomik olarak çok daha iyi bir uygulamaya geçtiğimize inanıyorum. 38-40 bin kombine satıyoruz. 2-3 bin bilet kalıyor. Az sayıda taraftar geliyor. Kombinelerin 5 bini devamlı devrediliyor. Maç günü ve bir gün öncesinde her tribünden binlerce bilet satışa çıkıyor. Biz de hakaret işitiyoruz. Her maç 5 bine yakın bilet olur mu? Deviri de kısıtladık. Devrediyorsanız kulübe devredin. Devir hakkınızdan yememiş olun.