Genel

Adana, Antalya, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Osmaniye... Türkiye'nin tümüne kırmızı kodlu acil uyarı...

Araştırmacıların son verileri korkunç ihtimalleri tüm dünyanın önüne serdi. Özellikle Türkiye'de hava sıcaklığının yüksek seyrettiği illerimiz Adana, Antalya, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Osmaniye'ye kırmızı kodlu uyarı geçilerek duyuruldu.

İklim değişikliği tüm dünya için ölümcül bir seviyeye ulaştı. Artan sıcaklıklar hem insanlar hem de diğer canlıların her geçen yıl daha fazla canından olmasına neden oluyor.

"İnsanlığın en büyük tehdidi"

Dünya Sağlık Örgütü, iklim değişikliğinin “insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük sağlık tehdidi” olduğunu söylüyor. Ve bu kulağa abartı gibi gelse de, uzmanlar gerçekten o kadar da abartılı olmadığından emin.

"İklimle şiddetlenen hastalık"

Columbia Üniversitesi'nde acil tıp için acil durum hazırlık direktörü Dr. Christopher Tedeschi, Yahoo News'e “İklim ve sağlık arasında gerçekten doğrudan ilişkiler var ve birçok durumda gördüğümüz şeye 'iklimle şiddetlenen hastalık' diyebiliriz” dedi.