Real MadridArda GülerLa Liga

Ancelotti, Arda Güler'e övgüler yağdırdı! "Böylesini görmedim''

La Liga'da Real Madrid, Osasuna'yı 4-2 mağlup etti. Mücadelenin son bölümünde oyuna giren Arda Güler'e, deneyimli teknik adam Carlo Ancelotti övgüler yağdırdı.

La Liga'da Real Madrid'in Osasuna'yı 4-2 mağlup ettiği maçta milli futbolcumuz Arda Güler, 85. dakikada oyuna girdi. Maçın son bölümünde yaklaşık 60 metreden şutu direkten dönen Arda Güler hakkında, eflatun-beyazlıların teknik direktörü Carlo Ancelotti övgüyle bahsetti. İtalyan teknik adam, Arda Güler gibi çok az futbolcu gördüğünü ifade etti.

Bonservisi rekor kırmıştı

Arda Güler, yaz transfer döneminde Fenerbahçe'den, İspanyol devi Real Madrid'e 20+10 milyon Euro bonus içeren bonservis bedeliyle transfer oldu. İspanyol ekibi, Arda Güler ile 2029 yılına dek sürcek 6 yıllık sözleşmeye imza attı. Arda Güler'in bonservisi o dönem Süper Lig bonservis rekorunu da kırmıştı.

Arda'nın ilk maçı Kral Kupası'nda

Arda Güler, Real Madrid'e transfer olduktan sonra birçok sakatlık yaşadı ve ilk maçına çıkmak için uzun bir süre bekledi. Sonunda sakatlığını atlatan genç yıldız, İspanya Kral Kupası'nda Real Madrid'in Arandina ile karşılaştığı mücadelede ilk kez Real Madrid formasını sırtına geçirdi.

İlk golünü geçen hafta ağlara gönderdi

19 yaşındaki genç futbolcu, Real Madrid formasıyla ilk golünü ise geçen hafta La Liga'da atmayı başardı. Arda, eflatun-beyazlıların Celta Vigo ile oynadığı mücadelede ilk golünü attı ve takımının 4-0'lık galibiyetinde rol oynadı.

Şutu herkesi ayağa kaldırdı

Bugün Real Madrid'in, Osasuna ile karşılaştığı mücadelenin son bölümünde oyuna dahil olan Arda Güler, Osasuna kalecisi Sergio Herrera'nın önde olduğu bir pozisyonda orta sahadan kaleyi yokladı. Arda'nın şutu üst direkten geri döndü.

“O şut bizim için goldü”

Arda Güler'in, Osasuna karşısında orta sahadan çektiği şutu değerlendiren Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, "Arda Güler büyük bir yetenek. Golü atamaması önemli değil, o şut bizim için goldü. Bu şutu her oyuncu deneyemezdi." ifadelerini kullandı.

“Çok az futbolcu gördüm...”

İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti, maçın ardından Arda Güler övgüsüne şu sözlerle devam etti: “19 yaşında, kendine Arda Güler kadar güvenen çok az futbolcu gördüm.”