BeşiktaşFutbolUEFA Konferans Ligi

Beşiktaş, Dinamo Kiev'i nasıl geçer? Analizi...

UEFA Konferans Ligi'nde Dinamo Kiev ile eşleşen Beşiktaş, rakibini nasıl geçer? Hangi oyun sistemlerinde oynamalıdır?

Temsilcimiz Beşiktaş Konferans Liginde Kiev deplasmanında tur arıyor. Tur öncesinde yazarımız İbrahim Akbal, Kiev ile Beşiktaş'ı ele aldı. İşte iki takımın en iyi olduğu anlar…

Yarmolenko  gücü var

Kiev savaş sonrası ciddi irtifa kaybetsede dahi hocası Lucescu özellikle iki ayaklı maçlarda stratejist yapısı ve taktik dehasıyla ciddi bir güç takım için aynı zamanda rorvette Yarmolenko gibi bir silaha sahip Kiev yine Shaperenko , Karavaev , Buyalsvky , Vanat gibi dikkat çeken oyunculara sahip Ukrayna temsilcisi.

Kiev hamgi oyunu oynar?

Lucescu ‘nun klasik kontrollü oyun felsefesini benimsemiş Kiev geçen senede Fenerbahçe’yi favori değilken Şampiyonlar Ligi'nin dışına itmişti. Bu sistemle Kiev; Kapanan alan bırakmayan , dirençli ve sabırla savunma yapan bir takım aynı zamanda hızlı hücumlarda ciddi bir organizasyonu olan bir takım . 

Zor bir maç olacak hem deplasman hem Beşiktaş’ın dar rotasyonu hazır olmayan kilit oyuncuları nedeniyle hemde Lucescu faktörü sebebiyle Beşiktaş ‘ta bu maçta Rashica süre almalı.

Hem fizik kalitesi hem takım savunmasında ki etkinliğinden ötürü yine Aboubakar mühim detay Gedson çok önemli direnciyle böyle sert bir rakibe karşı . Beşiktaş kontrollü oynamalı deplasman oluşu artı iki ayaklı bir turun ilk ayağı olması ve planı rakibin bıraktığı alanlara hücum olan bir takıma karşı oynayacak olması nedeniyle. 

Beşiktaş turu nasıl geçer?

Kesinlikle risk almadan hatta Kiev gibi bekleyerek savunma çizgisini geride kurarak kontrol futbulunu uygulamak en makulu . Diğer opsiyonda hazır olmayan takım aynı zamanda son Pendik maçında görüldüğü gibi erken açılan sezonda rotasyon dar olduğu için fazla yük binen oyuncuların düşen verimi göz önüne alınırsa ofansif değilde daha kontrollü bir mantalite Beşiktaş’ı tur için avantajlı bir skora götürür , Riskli ve ofansif oyun yapısının şu an ki Beşiktaş ‘ın durumuna bu rakip karşısında uyuşmaz ve sıkıntı yaratır.

 

Yazan: İbrahim Akbal