FenerbahçeBeşiktaşTransfer

Beşiktaş'tan ligi sallayacak transfer! Fenerbahçe’nin eski yıldızının peşinde...

Teknik direktör arayışını Fernando Santos ile çözen Beşiktaş gözünü transfere çevirdi. Siyah beyazlılarda, sezon başında Fenerbahçe ile yollarını ayıran Enner Valencia ismi gündeme geldi.

Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasının ardından teknik patronluk görevini Fernando Santos’a veren Beşiktaş, transfer çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Adana Demirspor’dan ayrılan Jonas Svensson transferini bitiren, Trabzonspor’dan da Anastasios Bakasetas için büyük aşama kat eden Siyah-Beyazlıların gündemine tanıdık bir isim daha geldi.


Kartal'dan Valencia bombası

Kadro dışı kalan Vincent Aboubakar’ın affedilip affedilmeyeceği henüz kesinlik kazanmayan Beşiktaş’ta Fenerbahçe’nin eski yıldızı Enner Valencia gündeme geldi. Internacional forması giyen Ekvadorlu futbolcu için ilk temasın menajerler aracılığıyla yapıldığı da gelen haberler arasında yer aldı. 

15 gole katkı koydu

2020-2021 sezonu öncesinde Meksika’nın Tigres takımından Fenerbahçe’ye transfer olan 34 yaşındaki golcü, 3 sezon Sarı-Lacivertli formayı giydikten sonra Brezilya’nın yolunu tuttu. Internacional ile 3 yıllık anlaşmaya varan Valencia, 28 maçta 13 gol ve 2 asist üretti.

Süper Lig’de gol kralı oldu

Enner Valencia, Fenerbahçe formasıyla ortaya koyduğu performansla Süper Lig’e de damga vuran isimler arasında yerini aldı. 116 maçta Fenerbahçe adına sahaya çıkan başarılı futbolcu, 59 gol ve 17 asiste imza koydu. Ekvadorlu yıldız, Süper Lig’de ise 90 maçta 48 gol ve 15 asist üretti. Geçtiğimiz sezon da 29 golle krallık yarışını zirvede tamamladı.

Kaynak AJANSSPOR KORAY GEÇGEL