FutbolSon DurumSon Dakika

Bundesliga ve Süper Lig devleri 3. Lig'in genç savunmacısını istiyor

Karşıyaka'nın U15 takımında forma giyen 14 yaşındaki defans oyuncusu Metehan Yavaş'ı Alman ekipleri ve Süper Lig devi transfer listesine ekledi.

Almanya'da talip var

TFF 3. Lig'de yer alan Karşıyaka'nın genç oyuncusu Metehan Yavaş'ı U15 Milli Takımı'na yükseldi. Genç oyuncuyu VfB Stuttgart, Hertha Berlin ve TSG Hoffenheim transfer etmek istiyor. 

Trabzonspor'un da listesinde

Süper Lig devi Trabzonspor, genç oyuncuyu kadrosuna katmak için takip etmeye başladı. Bordo-Mavililer sene sonu gelmeden Metehan Yavaş'ı kadrosuna katmak istiyor. Fırtına, Metehan Yavaş'ı transfer etmek için resmi teklifte bulundu.

Metehan Yavaş'ın istatistikleri

U14 liginde 2022-2023 sezonunda 18 maç oynadı. Bu maçlarda 5 asist yaparken 2 gol atma başarısı elde etti. U15 Ligi'nde 2023-2024 sezonunda şu ana kadar 10 maç oynadı ( sezon devam ediyor daha 7 maç var) 1 gol 2 asist ile oynuyor. U15 milli takımının 14-22 Aralık 2023 tarihinde İstanbul'da Rivadaki kampa katıldı. 

Hava toplarında hakimiyet sağlıyor


Karşıyaka'nın Elit Akademi Ligi U15 takımında oynayan Metehan, küçük yaşında 1.81'e ulaşan boyu ve hava toplarındaki hakimiyetiyle dikkat çekiyor.
 


 

Savunma kadar hücumu da kaliteli

Savunma da toplara geçit vermeyen Metehan, genç yaşına rağmen hücumda verdiği katkıyla büyüklerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Duran toplarda ve korner gibi pozisyonlarda rakip ceza alanına girerek uzun boyuyla rakiplerini ekarte edip gol pozisyonları yakalayabiliyor. 

Fizik gücüyle dikkat çekiyor

Yaşıtlarına göre fizik gücü yüksek seviyede olan Metehan Yavaş, sahada fiziğini de iyi kullanmasını biliyor. Ayakları yere sert basan genç oyuncu ikili mücadelelerde rakiplerine top kaptırmıyor. Hızlı atak kuran rakipleri ilk karşılayan isim oluyor. 

Hücumu düşünüyor

Kazandığı topları bekletmeden uzun pas ile rakip ceza alanına gönderen Metehan Yavaş, takımının kontra atak yediği pozisyonlarda hızlı hücuma çıkmasını sağlıyor.

Hava toplarında geçit yok

Uzun toplarla atak kurmak isteyen rakiplere havadan geçişi engelliyor. Uzun boyuyla topları kesen Metehan, savunmada hava toplarının geçişine engel oluyor. Hem hücum hem de savunmada yaşanan hava toplarında kusursuz olan genç oyuncu Alman ekiplerinin de dikkatini çekti.

FUTBOLCUNUN OLUMLU YÖNLERİ

  • - İkili mücadelelerde baskın.
  • - Adam markajında etkili.
  • - Oyun farkındalığı ve pozisyon almada üst düzey.
  • - Dikine pasları etkili.
  • - Savunmayı toplayan ve açıkları kapatabiliyor.
  • - İki ayağını da iyi kullanıyor
  • - Çabuk ve hızlı bir oyuncu
  • - Savunmada lider özelliği ve kademe savunmasına yatkın.
  • - İstasyon olabilme ve oyunu defanstan yönlendirmesi.