Süper LigSon DakikaFutbol

Cenk Turgut yazdı: Samsunspor direnmenin öteki adıdır

Marcus Gisdol hoca ile birlikte puan ortalamasını arttıran ve lige tutunan Samsunspor bu hafta lider Fenerbahçe 'ye konuk oldu. Cenk Turgut, zorlu maçı kaleme aldı. Detaylar...

Maça 4-2-3-1 formasyonu ile başlayan Samsunspor  ilk dakikadan itibaren rakip kalede etkili olmaya çalıştı. 12 nci dakikada Tadic'in asisti ile buluşan İrfancan skoru 1-0 'a getirmeyi başardı. Bugüne kadar evinde çok etkili olan Fenerbahçe ilk yarıda farkı açmakta zorlandı. 

Samsunspor rakibi iyi çalışmış ve arka alandaki etkili olabilecekleri alanları iyi kapatmayı başardı.Rakibi bloke ederek performansını eriten Samsunspor ikinci yarı ile birlikte karşı sahada etkili olmaya başladı.

Dakikalar 62'yi gösterirken Emre Kılınç 'ın  top paylaşımı konusunda sık bir tiyatral oyundan sonra kalecinin kapattığı köşeden sık bir vuruşla topu ağlarla buluşturmayı başardı. 

Evinde skor üstünlüğünü kaybeden Fenerbahçe oyuncu değişiklikleri ile etkili olmaya çalışsada skor üstünlüğü sağlayamadı. 90+4 'te galibiyeti kaçıran taraf oyunuyla Samsunspor oldu.

Her takım için korkulan deplasmandan hiç çekinmeden kora kor bir mücadele ile 1 puanla ayrılan taraf olduk.

İlave olarak 20 Ocak 1989 kazasında yitirdiğimiz canları tribünde görsel ile unutmayan büyük Samsunspor taraftarı, vefanın sadece İstanbul'da bir semt adı olmadığını herkese hatırlattı.Büyük camiaların taraftarı da büyük oluyor vesselam .

Gelinen süreçte daha yüksek sesle bir kere daha haykırarak söylüyoruz ki "Samsunspor direnmenin öteki adıdır ".