FutbolSon DurumSon Dakika

Deniz Undav, Türk Milli Takımı'nı neden seçmediğini açıkladı!

Almanya Ligi takımlarından Stuttgart'ta kiralık olarak forma giyen ve Almanya Milli Takımı'na çağrılan Deniz Undav, Türk Milli Takımı'nı neden seçmediğini açıkladı.

 

Teknik direktör Julian Nagelsmann tarafından Almanya Milli Takımı'nın Fransa ve Hollanda ile oynayacağı hazırlık maçlarının aday kadrosuna çağrılan Türk asıllı futbolcu Deniz Undav, Türk Milli Takımı'nı neden tercih etmediği ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

“Türk milli takımıyla hiçbir ilgim olmadı”

kreiszeitung.de sitesine konuşan Undav, "Stefan Kuntz'a hayalimin Almanya milli takımında oynamak olduğunu söyledim, çünkü burada büyüdüm. Aslına bakarsan Türk milli takımıyla hiçbir ilgim olmadı. Ona yüzde yüz Almanya'ya odaklanacağımı ve bunun hayalim olduğunu söyledim.

“Oynamak için elimden gelen her şeyi de yapacağımı söyledim”

Mart ayında oynamak için elimden gelen her şeyi de yapacağımı söyledim. Ve eğer oynarsam her zaman olduğu gibi her şeyimi vereceğim dedim" şeklinde konuştu.

Euro 2024'te oynamak istiyor

27 yaşındaki futbolcu, Euro 2024'te oynamak istediğini ifade etti. 

Bu sezonki performansı

Bonservisi İngiliz ekibi Brighton & Hove Albion'da olan ve Stuttgart ile sezon sonuna kadar kontratı bulunan Undav, bu sezon forma giydiği 25 karşılaşmada 15 gol ve 7 asistlik performans sergiledi. 

Almanya Milli Takımı, Fransa ve Hollanda ile karşılaşacak

Öte yandan Almanya Milli Takımı, 23 Mart Cumartesi günü saat 23.00'te Fransa ve 26 Mart Salı günü 22.45'te Hollanda ile hazırlık maçında karşılaşacak.

Nagelsmann'ın açıkladığı aday kadro şöyle:

Kaleci: Oliver Baumann (Hoffenheim), Bernd Leno (Fulham), Manuel Neuer (Bayern Münih), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona)

Defans: Waldemar Anton (VfB Stuttgart), Jan-Niklas Beste (Heidenheim), Benjamin Henrichs (Leipzig), Joshua Kimmich (Bayern Münih), Robin Koch (Eintracht Frankfurt), Maximilian Mittelstadt (VfB Stuttgart), David Raum (Leipzig), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)

Orta saha: Robert Andrich (Bayer Leverkusen), Chris Führich (VfB Stuttgart), Pascal Grob (Brighton), İlkay Gündogan (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid), Jamal Musiala (Bayern Münih), Aleksandar Pavlovic (Bayern Münih), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Hücum: Maximilian Beier (Hoffenheim), Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Arsenal), Thomas Müller (Bayern Münih), Deniz Undav (VfB Stuttgart)