Asayiş

Dolandırıcılık Şebekesinde Görevdeki Uzman Çavuş Çıktı

40 kişilik dolandırıcılık şebekesine yönelik açılan davada önemli ayrıntılar yer aldı.Sanıklar arasında görevdeki bir uzman çavuş da yer aldı.Çok sayıda kişinin hayatını karartan şebekenin kurbanlarından bir de 54 yıllık bir avukat.Şebeke, avukatın altınlarını, havlu içine sardırarak aldı.Şebekenin, banka hesaplarını kullandığı çok sayıda kişiyi ise internette ‘iş ilanı’ vererek bulduğu anlaşıldı

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 40 sanık yer aldı. Dosyada yer alan şikâyetçi sayısı ise 22. İddianameye göre, örgütün liderliğini yapan isim Mustafa Karacar (47). Savcılık, örgüt yöneticilerinin ise Ertan Mençik (40), Ferhat Negiş (24) ve Ali Yenilmiş (25) olduğu iddiasında.

UZMAN ÇAVUŞ DA ŞEBEKE ÜYESİ

Örgüt üyesi olmakla suçlanan Sinan Artok (25), Kadir Çetin (23), Murat Tunçer (21), Fuat Şimşek (28), Ferdi Arpak (23), Turgut Yılmaz (40), Göksel Hatunkız (22), Gökhan Korkmazer (35) ve Muhammet İslam Çelik (35) ise, dolandırılan paralarının bankadan çekilmesi, hesabı kullanılacak kişilerin organize edilmesi ile görevli. Hesabı kullanılacak kişileri bulmakla görevli kişiler arasında yer alan Göksel Hatunkız aynı zamanda görevdeki bir uzman çavuş.