GalatasaraySüper LigFutbol

Dünyanın en hızlı 3. stoperi Galatasaray'da çıktı

Galatasaray'ın Tottenham'dan kadrosuna kattığı Davinson Sanchez, dünyanın en hızlı 3. stoperi oldu. İşte detaylar...

Galatasaray'ın sezon başında İngiliz ekibi Tottenham'dan kadrosuna kattığı Davinson Sanchez, Okan Buruk yönetiminde kendine geldi.

Davinson Sanchez ilk üçe girmeyi başardı

Performansını her geçen gün artıran Kolombiyalı oyuncu, Uluslararası Spor Çalışmaları Merkezi tarafından yapılan bir araştırma sonucunda dünyanın en hızlı stoperlerinden biri oldu. CIES'in dünya genelindeki 28 ligi baz alarak yaptığı araştırmada Davinson Sanchez ilk üçe girmeyi başardı.

Dünyada 3. sırada, Türkiye'de ise ilk!

İlk sırada Juventus'dan Danilo yer alırken, ikinci basamakta Sassuolo'dan Tressoldi var. Davinson ise bu iki ismin ardından en çok ivmelenen yani oyun içinde hızını değiştiren 3. stoper oldu. 27 yaşındaki stoper Türkiye'de ise ilk sırada. Oranını 1.76 artıran Sanchez, dünya yıldızlarını geride bıraktı. Başakşehir'den Opoku, 11, Trabzonspor'dan Baniya ise en çok ivme kazanan isimler arasında 18. sırada.

Peki araştırma nasıl belirleniyor?

Sporcu bir pozisyonda en az 3 saniye bekledikten sonra maksimum hızda koşmaya başlar. 5 metre aralığı için en iyi zaman ivmelenmenin ve maksimum koşma hızının göstergesi olarak kaydedilir. Ölçüm sonuçları saniye cinsinden kaydedilir.

Davinson Sanchez'in fedakarlığı Florya'da alkış almıştı

Öte yandan Davinson Sanchez, Beşiktaş galibiyetiyle kendi payına düşen 500 bin TL'lik primi Florya'daki personellere dağıtma kararı aldı. Bu davranış teknik ekip ve yetkililer tarafından alkış almıştı.

27 yaşındaki stoper, 7.3'lük reytingle derbinin futbolcusu olmayı başardı.

Davinson Sanchez'in performansı

Bu sezon Galatasaray formasıyla 25 maçta süre aldı, 3 gol atıp 2 asistlik katkı verdi.