Son DurumSon DakikaGenel

Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değil, mücahitler grubudur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'le savaşan Hamas'ın 'terör örgütü değil mücahitler grubu' olduğunu söyledi. Erdoğan, İsrail'e gitme planlarını da askıya aldıklarını dile getirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 gündür süren İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Geçmişte İsrail’i kınadığı ve hedef aldığı konuşmalarının videoları canlı yayında izleten Erdoğan, şunları söyledi:

– Filistin davasına sahip çıkacağız, Filistin meselesine her zaman insan penceresinden baktık. Krizin daha fazla büyümemesi için çaba gösteriyoruz.

– İsrail devletiyle bir sorunumuz yok ama İsrail’in uyguladığı mezalimi, devlet yerine örgüt gibi hareket etme tarzını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz.

ÖLENLERİN YARISI ÇOCUK

– İsrail, Gazze’deki mazlumlara karşı tarihin en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor. Ölenlerin yarısı çocuklardan oluşuyor kalan yarısı da annelerinden ve aile büyüklerinden oluşuyor. Bu bile bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir.

– Hamas bir terör örgütü değildir. Topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur