CHPAKPMHP

Erdoğan, İmamoğlu ve Yavaş! İşte seçim anketi...

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Beştepe’de elden ele dolaştırıldığını belirttiği MetroPOLL anketini aktardı.

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Beştepe’de elden ele dolaştırıldığını belirttiği MetroPOLL anketini aktardı.

Söz konusu ankette “Yarın seçim olsa kim oy verirsiniz?” sorusunun sonucunda kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP yüzde 31,9, CHP yüzde 31,4 oy alıyor.

Genel seçim sonucu ise AKP yüzde 35,3, CHP yüzde 25,4’tü. MHP yüzde 9,3, İYİ Parti yüzde 4,9, DEM’in oyu yüzde 9,6, Yeniden Refah’ın yüzde 3,9, Zafer Partisi’nin de yüzde 3,7 idi.

Ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimine girdiği ihtimali üzerinden muhtemel aday isimler soruldu.

Buna göre Erdoğan yüzde 28,5 oy alırken CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 24,2, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 18,2 ve cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da yüzde 9,7 oranında oy alıyor.

Seçim ikinci tura kalırsa ikinci tercihlerde İmamoğlu yüzde 27,6, Mansur Yavaş yüzde 21,9, Erdoğan ise yüzde 7,4 alıyor.

Üçlü bir yarış senaryosunda is Erdoğan yüzde 28,6 oy alıyor. Mansur Yavaş yüzde 28,6 ile Erdoğan ile başa baş. İmamoğlu’nun oyu da yüzde 24,6. Yanıt vermeyenlerin oranı ise yüzde 18.

Erdoğan, Yavaş ve Özel arasında bir yarışta da durum farklı olmuyor. Ankete göre Erdoğan’ın oyu yüzde 28,7’de kalıyor. Mansur Yavaş yüzde 40,3’e yükseliyor, Özgür Özel ise yüze 18,4’te kalıyor.

Altaylı, “Yani Metropoll’ün aslında CHP içinde bir ikilik yaratmayı amaçlarmış gibi görünen ve İmamoğlu ile Yavaş arasında bir çekişme tetikleyerek AKP’ye avantaj sağlamayı amaçlıyormuş hissi uyandıran anketi bile aslında Erdoğan döneminin kapanmak üzere olduğunu gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.