GenelSon DurumSon Dakika

Faiz kararı sonrası altın fiyatları uçuşa geçti

Küresel piyasalarda ons altın fiyatı bugün 2695 dolarla tüm zamanlarını rekor seviyesini gördü. Avrupa Merkez Bankasının faiz indirimi altına destek oldu. Hamas’ın yeni liderinin öldürüldüğü yönünde haberler de Orta Doğu’da tansiyonu yeniden yükseltti. ‘Güvenli liman’ talebi ile altın fiyatları rekora yöneldi. Analistler, 2685 dolar üzerinde kalıcılık halinde, 2750 dolar yolculuğunun başlayabileceğini belirtiyor.

Altın fiyatlarında rekor serisi devam ediyor. Bugün Avrupa Merkez Bankasından gelen faiz indirimi kararı ile ivmelenen ons altın, 2695 dolarla tüm zamanların rekor seviyesine yükseldi. Gram altın da 2955 TL ile zirve tazeledi. Dolar/TL’de yaşanan gerilemeden etkilenen gram altın, onsa göre daha az prim yaptı.

KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARI
Öte yandan Kapalıçarşı’da işlem gören gram altın fiyatı akşam saatlerinde 3050 – 3090 TL alım ve satım aralığında seyrediyor. Çeyrek altın 50 bin 40 TL, yarım altın 10 bin 75 TL ve tam altın da 20 bin 80 TL’den satılıyor.

ALTINA DESTEK AVRUPA’DAN
Bugün Avrupa’dan önemli haber akışı yaşanıyor. Avrupa İstatistik Ofisi tarafında açıklanan verilere göre; Euro Bölgesi'nde ağustosta %2,2 olan yıllık enflasyon eylülde %1,7’ye geriledi. Aylık TÜFE ise eylülde %0,1 düşüş kaydetti. Bölgede enflasyonist baskının hafiflemesinden destek alan Avrupa Merkez Bankası da mevduat faizini beklenti dahilinde 25 baz puan indirdi ve %3,25 seviyesine çekti.

JEOPOLİTİK RİSKLERDE ARTIŞ
Piyasalarda gözler bir yandan da jeopolitik risklerde… İsrail ile Hamas ve Hizbullah arasındaki çatışmalar devam ederken; bugün Hamas’ın yeni lideri Sinvar’ın öldürüldüğüne yönelik iddialar jeopolitik tansiyonu yükseltti. Bir yandan İsrail’in İran yapacağı misilleme de beklenirken, “güvenli liman” talebi ile altın fiyatları yükselişe geçti.

Analistler, ons altında 2685 dolar üzerinde kalıcılık halinde, 2750 dolar yolculuğunun başlayabileceğini belirtiyor.