FenerbahçeSüper LigFutbol

Fenerbahçe Fred'le mutlu! Fred'siz mutsuz!

Fenerbahçe, sezon başında kadrosuna kattığı Brezilyalı yıldızı Fred'in olduğu her maçı kazanırken, Fred'in forma giymediği 11 maçın 5'inde galip gelemedi. İşte detaylar.

Sezon başında Fred'i Premier Lig takımı Manchester United'dan 9.7 milyon euroluk bonservis bedeli ile kadrosuna katan Fenerbahçe, Brezilyalı yıldızın forma giydiği her maçı kazanmasını bildi. Sarı-lacivertli takım, 30 yaşındaki merkez orta sahanın forma giymediği 11 maçta sahadan 5 kez puan kaybı ile ayrıldı.

İlk yenilgi Fred'siz


Fenerbahçe'nin 19'da 19 yaptığı serinin bozulduğu maç olan ve bu sezonki ilk yenilgisini aldığı Trabzonspor maçında Fred forma giymedi. Pendikspor maçında sakatlık yaşayan ve uzun süre sahalardan uzak kalan Fred, Fenerbahçe'nin Trabzosnpor'a Kadıköy'de 3-2 mağlup olduğu maçta forma giyemedi.

Avrupa'daki yenilgilerde de Fred yoktu


İsmail Kartal'ın öğrencileri, UEFA Konferans Ligi gruplarında aldığı 2 yenilgide de Fred'in olmadığı maçlarda aldı. Ludogorets'e 2-0 ve Nordsjaelland'a 6-1 mağlup olan Fenerbahçe, Brezilyalı yıldızın sakat olduğu zaman diliminde üst üste iki yenilgi yaşadı.

Toplamda 5 maçı kazanamadı


Sarı-lacivertli takım, 30 yaşındaki yıldız futbolcunun forma giymediği 11 maçın 6'sında galip geldi, 2 maçta beraberlik aldı ve 3 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, Fred'in oynadığı 18 maçta 0.7 gol yeme ortalaması yakalamışken, Fred'siz 1.3 gol yeme ortalaması yakaladı

Fred'le 3 puan garanti


Brezilyalı merkez orta saha, bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 18 maçta puan kaybı görmedi. Sarı-lacivertli formayı 18 kez giyen Fred, 17 maça ilk 11'de başladı. Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde deplasmanda Spartak Trnava'yı 2-1 yendiği maçta oyuna sonradan giren Fred, o maçta 1 asist yapmayı da başardı. 30 yaşındaki sambacı, 18 maçta gol sevinci yaşamazken 6 kez asist yapmayı başardı.

Fenerbahçe'nin Fred ve Fred'siz aldığı skorlar


Fred'in oynadığı maçlar (18 maç):
Süper Lig: Samsunspor 0-2 Fenerbahçe
Ankaragücü 0-1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3-2 Antalyaspor
Alanyaspor 0-1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 4-0 Başakşehir
Fenerbahçe 5-0 Rizespor
Kasımpaşa 0-2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 4-2 Hatayspor
Pendikspor 0-5 Fenerbahçe
Fenerbahçe 4-1 Sivasspor
Beşiktaş 1-3 Fenerbahçe
Kayserispor 3-4 Fenerbahçe

Konferans Ligi: Fenerbahçe 5-1 Twente
Twente 0-1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3-1 Nordsjaelland
Spartak Trnava 1-2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3-1 Ludogorets
Fenerbahçe 4-0 Spartak Trnava

Fred'in oynamadığı maçlar: Süper Lig: Fenerbahçe 2-1 Gaziantep FK
Fenerbahçe 2-3 Trabzonspor
Adana Demirspor 0-0 Fenerbahçe
Fenerbahçe 2-1 Karagümrük
Fenerbahçe 0-0 Galatasaray

Konferans Ligi: Fenerbahçe 5-0 Zimbru
Zimbru 0-4 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3-1 Maribor
Maribor 0-3 Fenerbahçe
Ludogorets 2-0 Fenerbahçe
Nordsjaelland 6-1 Fenerbahçe

3 maç ceza aldı


PFDK, Kayserispor maçında kırmızı kart gören Fred'in müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 maç men ve 39 bin TL para cezası verilmesine karar verdi.

Süper Lig'de forma giyemeyeceği maçlar


Yıldız futbolcu Fred, Galatasaray maçında oynamayarak ilk maç cezasını çekti. Sambacı, İstanbulspor ve Konyaspor ile oynanacak Süper Lig maçlarında da forma giyemeyecek.

Süper Kupa'da forma giyebilecek


30 yaşındaki merkez orta saha Fred, 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa finalinde forma giyebilecek.