FenerbahçeSüper Lig

Fenerbahçe ile Sivasspor 35. randevuda

Fenerbahçe, Trendyol Sper Lig'de 14. hafta maçında yarın Sivasspor ile ligde 35. kez karşılaşacak. Detaylar haberde...

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de 14. hafta maçında Sivasspor ile karşılaşacak. Daha önce Sivasspor ile 34. kez karşılaşan Sarı-Lacivertli ekip yarın 35. kez konuk edecek.

Liderliği devralacak 
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de 14. hafta maçında yarın, Ülker Stadyumu'nda Sivasspor'u konuk edecek. Mücadele öncesi sarı-lacivertliler, 13 maçta 11 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 34 puan topladı. Kırmızı-beyazlılar ise 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 15 puanla 13. sırada yer alıyor. Fenerbahçe kazanması halinde yeniden liderlik koltuğunu devralacak.

35. randevu
Fenerbahçe, Sivasspor ile Süper Lig tarihinde 34. kez rakip oldu. Bu karşılaşmaların 19'unda Sarı-Lacivertli ekip sahadan galibiyetle ayrılırken, Kırmızı-Beyazlılar ise 7 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 8 karşılaşma beraberlikle tamamlandı. Fenerbahçe rakip ağlara 71 gol atarken, Sivasspor 44 golle karşılık verdi. Geçen sezon oynanan iki maçıda Sarı-Lacivertli ekip kazandı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleştiler 
Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finali'nde eşleşen iki takım arasında kazanan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertli ekip 0-0 ve 3-0'lık skorlarla kazanan taraf oldu.

İç sahada Fenerbahçe avantajlı 
Sarı-Lacivertli ekibin iç sahada Sivasspor ile oynadığı maçlarda üstünlüğü bulunuyor. İstanbul'da oynanan maçlarda Fenerbahçe 17 maçın 12'sini kazanırken, 3 karşılaşmayı ise Sivassppor kazandı. 2 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı. Bu karşılaşmalarda Sarı-Lacivertli ekip rakip filelere 37 gol atarken, Sivasspor ise 17 gol kaydetti.

Edin Dzeko ikinci sırada bulunuyor
Fenerbahçe geride kalan 13 haftanın 12'sinde rakip fileleri havalandırmayı başardı. Sarı-Lacivertli ekipte Ediz Dzeko, kaydettiği 10 golle takımını sırtlarken, Süper Lig'de gol krallığı listesinde Mauro Icardi'nin arasından ikinci sırada yer alıyor.  

Maçın hakemi belli oldu 
Fenerbahçe ile Sivasspor arasında oynanacak olan 14. hafta karşılaşmasında hakem Bahattin Şimşek düdük çalacak. Şimşek’in yardımcılıklarını Esat Sancaktar ve Mehmet Kısal yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Turgut Doman olacak.