FutbolSon Dakika

Fenerbahçe'de sezonun ilk mağlubiyeti…

Fenerbahçe cumartesi akşamı Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor'u konuk etti. Karşılaşma sonrası yazarımız Tayfun Ünlü, maç sonunu kaleme aldı.

Fenerbahçe, cumartesi günü evinde konuk ettiği Trabzonspor’a karşı 2-3 mağlup oldu. Bu mağlubiyet bu sezon Fenerbahçe için ilk oldu.

Çok önemli oyunculardan yoksun…

Fenerbahçe savunmanın göbeğinde oynayan Becao, Djiku, Serdar Aziz ve Luan Peres’den yoksun çıkmak zorunda kaldı. Bu eksiklerin yanına orta sahanın en önemli ismi Fred’in de yokluğu Fenerbahçe’nin oyununu etkiledi.

Fred’in yokluğu…

Fred'in yokluğu çok belli oldu. Sezon başından beri savunma anlamında alan kapatan, sahipsiz topları toplayan, ikili mücadele kazanan ve oyun bilgisiyle yanında ve çevresinde oynayan arkadaşlarını yönlendiren ve uyaran bir Fred yoktu sahada. Savunmanın yanı sıra hücum konusunda hızlı düşünen, dikine toplar atan, ve oyun hızını artıran bir futbolcu Fred.

Fred yerine Zajc…

Saydığımız bu özellikler Zajc'da yok. Oyunu hızlandırmak yerine aldığı toplarla ekseninde dönen, sürekli topları dürtme ihtiyacı hisseden ve oyun hızını belirleyemeyen bir futbolcu. Savunma anlamında da yetersiz kalınca Fenerbahçe orta sahayı ele alamadı.

Dikine savunma… Stoper ikilisi…

Fenerbahçe, genelde kaybettiği toplara şok pres uygulayıp saniyeler içinde top kazanan ve kazandığı bu topları 3. Bölge de seri kullanıp sonuca gitmeyi seven bir takım. Bu şok baskıya stoper tandemiyle dikine savunma yaparak rakibi adete boğuyor ve güçlü fiziki özellikleriyle de rakibine üstünlük kuruyordu. Bu maçta bunu göremedik, çünkü orta sahada yeterince sert olamadık bu sebepten ötürü hem merkezden delindik, hem de savunmamız geriye giderek savunma yaptı. Bunun neticesinde takım boyu uzadı ve rakip alan buldu…

İkinci yarının başında 2 gol…

Bu konu hakkında fazla detaya girmeyeceğim. Şampiyonluk yolunda, kendi evinde oynadığın derbide, ikinci yarıya bu denli konsantrasyondan yoksun çıkamazsın.

Hakem performansı…

Başta Fenerbahçeliler olmak üzere bütün futbol severlerin artık canına tak etti. Her hafta skandal ötesi kararlar, anlam verilemeyen tavırlar ve ciddi iddialarla çalkalanan Federasyon ve Hakem Camiası skandallara devam ediyor.

Maçın gidişatına göre hakemlik çizgisini belirleyen, bir takımı yerle yeksan edip 0-3’ün ardından denge politikasına dönüp tepkileri azaltmak için takdir haklarını Fenerbahçe’den yana kullanan, karşılaşma 2-3’e geldiği anda tekrar devreye girip yüzde yüz  penaltı pozisyonunu es geçip art niyetini gösteren bir hakem vardı sahada.

Szymanzki’nin 45+2 de ki penaltı pozisyonu
Tartışmasız penaltı olan pozisyonda hakem penaltı vermeyerek maçın gidişatını net bir şekilde etkiledi. Penaltıyı verseydi belki de devreye 1-1 girilecekti. Bu pozisyonda VAR hakemi Alper Ulusoy ne yapıyordu merak konusu.

Onuachu’nun saha içi dokunulmazlığı…

Temaslı oyun anlayışına Zorbay’dan destek. Trabzonsporlu Onuachu’nun yaptığı 7 faule uyarı dahi yapmadı. Fenerbahçe’ye ise çıkardığı kolay kartlar dikkatlerden kaçmadı.

Uğurcan çakıra maçın ilk dakikalarında zamana yönelik oynamasından ötürü sarı kart uyarısı yapan Zorbay, sarı kartı 90+8 de gösterdi.

Szymanski 2-3 de ceza sahasında yerde kaldı, Zorbay yine devam ettirdi. Durum 2-3 de çok net bir penaltıyı da es geçen hakem ekibi, akıllarda soru işareti bırakan bir performans daha göstermiş oldu.

Bu iş böyle gitmez…

Sadece Fenerbahçe maçında değil ülkenin her yerinde Federasyona, Hakem Camiasına ciddi tepkiler var. Yakında bu yapıya çok ciddi bir operasyon yapılacağı kulislerde konuşuluyor.

Türk futbolu bu “ekşi” kişilerden arınması gerekiyor, çünkü bu insanlar yüzünden futbol lezzeti ‘’ekşidi''…