FenerbahçeSüper LigFutbol

Fenerbahçeli futbolcuların olaylı maç sonrası yorumları

Fenerbahçe'nin, Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 yenmesinin ardından çıkan saha olayları ile ilgili futbolcular ve yöneticilerden paylaşım geldi. İşte detaylar.

Trendyol Süper Ligi'nin 30. haftasında oynanan ve Fenerbahçe'nin deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup ettiği maçın sonunda çıkan olaylardan sonra Fenerbahçeli futbolculardan ve Sportif Direktör Mario Branco'dan açıklamalar geldi. Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, maçtan sonra şahsi Instagram hesabından "Türk futboluna yazık! Sadece korkaklar böyle yapar!" yazısını paylaştı. 

Alexander Djiku: “Ne zamandır insanlar oyunculara veya hakemlere vurmak için sahaya giriyor?”

Fenerbahçe'nin Ganalı stoperi Alexander Djiku, resmi sosyal medya hesaplarından paylaştığı yazıda şu ifadeleri kullandı: "Bugün sahadaki güvenliğimiz hiçbir şekilde garantide değildi. Her şeye rağmen maçı tamamlamaya odaklanmıştık. Hiçbir şekilde bu olaylar kabul edilemez. Bir taraftarın tutkusunun inanılmaz şeylere sebep olabileceğini düşünmek, bu olayları kabul etmektir. Çözümlere odaklanalım çünkü bu yaşananlar sürekli tekrarlanıyor ve ligin imajını zedeliyor.

Ne zamandır insanlar oyunculara veya hakemlere vurmak için sahaya giriyor? Bu insanlar ne yaptıklarının tam olarak farkındalar mı? Cevabı biliyormuş gibi davranmıyorum. Ne olursa olsun birkaç maçlık stadyum kapatma cezası yeterli görünmüyor. Bunlar gerçekten caydırıcı ve yeterli mi? Futbolda ne yazık ki artan bu şiddetin yok olması için gerekli önlemlerle herkesi eğitebilir miyiz?"

İrfan Can Eğribayat: “Arkadan gelip saldırmak insanlık değildir”

Resmi sosyal medya hesabından Trabzonspor yardımcı antrenörü Egemen Korkmaz'ın kendisine saldırdığı görselleri paylaşan Fenerbahçe kalecisi İrfan Can Eğribayat, "Fenerbahçe'de forma giymiş, şu an Trabzonspor'da yardımcı hocalık yapan Egemen Korkmaz... Ekmek yediğin yere ihanet etmek budur. Biz canımızı korumaya çalışırken gelip arkadan saldırmak insanlık değildir" açıklamasını yaptı.

Mert Hakan Yandaş: “Bunlar sizin eseriniz”

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mert Hakan Yandaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu takım şerefiyle, onuruyla, dimdik ayakta. Fenerbahçe armasını kimseye ezdirmedik çok şükür. Ne şampiyonluk ne kupa büyüklüğü... Bütün hafta bizi ortaya atanlar, bunlar sizin eseriniz" sözlerini sarf etti.

Serdar Dursun: “Formamdaki kan bizim şerefimizdir”

Fenerbahçe'nin tecrübeli santrforu Serdar Dursun, Mert Müldür'le çekildiği fotoğrafı "Formamdaki kan bizim şerefimizdir, kanımızın son damlasına kadar Fenerbahçe" notuyla paylaştı.

İrfan Can Kahveci: “Fenerbahçeli olmakla gurur duyuyorum”

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu İrfan Can Kahveci, Trabzonspor maçı sonrası takımca çekildikleri fotoğrafı paylaşarak "Bu takımla, karakterimizle, taraftarımızla, Fenerbahçeli olmakla gurur duyuyorum!" notunu ekledi.

İsmail Yüksek'in paylaşımına Arda Güler'den destek

İsmail Yüksek'in "Ne büyük gurur Fenerbahçeli olmak" notuyla paylaştığı Instagram gönderisine, Real Madrid'de forma giyen 19 yaşındaki milli futbolcu Arda Güler'den yanıt geldi. Genç yıldız, eski takım arkadaşının gönderisine "İşte budur!" yorumunu yaptı.