Son DurumSon DakikaGalatasaray

Florian Grillitsch’in analizi, artıları ve eksileri

Orta alana transferler yapmak isteyen Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın listesine olan Florian Grillitsch’i ekledi. Peki Florian Grillitsch’in performans analizi nasıl? Ali Bozkurt yazdı. İşte detaylar…

Florian Grillitsch’in profili

Galatasaray’ın transferde yeni gözdesi Florian Grillitsch, merak ediliyor ve hakkında çok soru soruluyor. İşte Florian Grillitsch’in analizi…

 

- Yaş: 28

-  Mevkii: Ön Libero

-  Ülke: Avusturya

Tam bir joker

Süper Lig ekiplerinin yeni orta sahası olarak gösterilen Florian Grillitsch, orta alanın tüm bölgelerinde forma giymiş bir oyuncu. Tecrübeli oyuncu: On numara, Sol açık, Sağ açık, Forvet arkası, Stoper, Önlibero ve Merkez orta saha olarak 7 bölgede forma giydi. 

Önlibero-  97 Maç 4 Gol- 9 Asist

Merkez orta saha- 64 maç 4 gol - 4 Asist

On numara- 28 Maç- 13 Gol - 6 Asist

Orta saha sol- 19 maç 4 Gol - 7 Asist

Orta saha sağ- 8 maç - 3 Gol - 3 Asist

Forvet Arkası- 3 maç 1 gol

Stoper  25 maç

‘’Çalıştığım en iyi oyuncu’’

Bayern Münih’in teknik direktörü Julian Nagelsmann, Galatasaray’ın transfer etmek istediği Grillitsch’i Bayern Münih’e getirmek istiyordu. Nagelsmann, eski oyuncusu hakkında ''Bundesliga’nın en iyi 6 numaralarından, birlikte çalıştığım en istisnai oyunculardan olan Florian Grillitsch, olağanüstü bir futbolcu ve oyunun ritmini belirleme konusunda inanılmaz bir yeteneğe sahip.'' cümleleri kullandı.

5000 isabetli pas

Temmuz 2017'den bu yana Bundesliga'da 5000+ isabetli pas (5857) ile 90+ şut pası veren (99) ve 200+ pas arası yapan (239) tek isim Florian Grillitsch oldu. (Opta)

 

Stopere yatkın

Savunma özelliği ve top kontrolü sayesinde savunma oyunlarına yatkın bir isim. Oyunu okuyabilen, pozisyon bilgisi ve nerede duracağını sezen Grillitsch, bu özelliği ile takımın savunma zaaflarını az seviyelere düşürebilecek bir özelliğe sahip.

Orta çizgiyi kontrol altına alıyor

Birinci ve ikinci bölge arasında oynadığı zaman tüm alanı kendi çemberi altına alan Grillitsch, rakip takımın hızlı atakları veya oyun kuracağı pozisyonları ilk karşılayan ve topu kazanmak için mücadele eden bir isim.

 

İsabetli pas sever

Oynadığı her karşılaşmada verdiği isabetli paslarla takımın en iyi pas yüzdesi olan oyuncusu olan Grillitsch, her sezon %90 pas isabeti oranıyla oynuyor. Ara pas, uzun pas ve oyun yönünü değiştiren paslar atmasını seven Avusturyalı oyuncu takımın savunması kadar hücum silahı da olmayı başarıyor.

Bundesliga’da en iyi 5 

Yaptığı pres ve topa baskılarıyla Bundesliga’da en iyi 5 isim arasına giren Grillitsch, 90 dakika boyunca rakip oyunculara baskı kuruyor ve hızlı karar vermelerini engelliyor. 

Dripling oyuncusu

Grillitsch, top sürme ve rakip oyuncuları oyundan düşürme konusunda yetenekli bir isim. Kontra ataklarda kaptığı toplarla hızlı şekilde üçüncü bölgeye doğru ilerlemeyi ve rakip orta-savunma oyuncularını oyundan düşürmesini seven bir yapıya sahip. Takımı hızlıca atağa çıkaran Grillitsch, kanatlara ve çizgilere attığı paslarla hücumu sonuçlandırmasını sağlıyor.

Hava toplarında başarılı

Grillitsch, hava toplarında boyunun ve fiziğinin avantajını kullanarak kazanan taraf oluyor. Duran toplar ve korner gibi durumlarda ise içeride tehlike yaratacak özelliklere sahip. Orta alanda yüksek toplarla oyun kurmak isteyen takımlara karşı ilk karşılık veren bir oyuncu.

 

 Pas kararını yavaş

Hızlı oyunlarda atacağı paslarda hızlı karar veremiyor. Topu sürdükten sonra ayağında fazla tutmasından dolayı çoğunlukla atakların olumsuz sonuçlanmasıyla karşılaşıyor. Kaptırdığı paslarla faul yapmayı da tercih ediyor.

Temposunu düşürüyor

Mücadele etmeyi seven Grillitsch, oyun içinde bazen temposunu düşürerek takımın yavaşlamasını sağlıyor. Savumadan aldığı topları öne doğru yayması gerekirken oyunu ara ara dinlendiren ve oyuncuların sahaya yerleşmesini beklediği anlar oluyor. Topu saklamak istediği zamanlar temposu düştüğü için top kayıpları yaşıyor.

Sakatlıklar yaşadı

Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıklardan sonra Serie A transferleri iptal olan Grillitsch, 49 karşılaşmada sakat olduğu için görev alamadı. Covid-19’a 2 defa yakalanan Avusturyalı oyuncu Kas yaralanması yüzünden ise 2 ay sahalardan uzak kaldı. 8 Nisan da sakatlanan oyuncu 1 Haziran 2022 de ise sakatlığını tamamen atlattı.

Reaksiyonları ayarlayamıyor

İkili mücadeleye girdiği zamanlar sinirlerine hakim olamadığı için rakip oyuncuya yaptığı sert faullerle kart görme özelliği yükseliyor. Taraftarın vereceği tepkileri ise kontrol altına alamayacak olan Grillitsch, duygusallığa kapılarak oyundan düşüyor.