Süper LigFutbolGalatasaray

Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan: ''TFF bu işi hemen araştırsın''

Süper Lig 18. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Yayıncı kuruluş kamera açısı tartışmasına Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan'dan sert açıklama geldi.

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın 0-0 berabere kaldığı derbide Icardi-Djiku pozisyonu tartışması yaşanırken teknik direktör Okan Buruk, pozisyonun açıları tam verilmediği tepkisi verdi. Buruk'tan sonra Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan'da konu hakkında konuştu. 

''VAR, ne gelirse ona bakıyor''

Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan, sert açıklamalarda bulundu. Yazgan, "26 kamera var, çok zor bir açı gibi pozisyonu göstermedi arkadaşlar. Penaltı ve kırmızı kart olduğunu biz gördük. Hakem neden göremedi bilemiyorum. Ankaragücü-Fenerbahçe, Fenerbahçe-Karagümrük maçlarında da göremedi. Bir de VAR var, ne gelirse ona bakıyor. '' dedi. 

''Türkiye'nin en büyük problemi yayıncı kuruluş''

Eray Yazgan, Türkiye'nin en büyük sorunu yayıncı kuruluş olduğunu söyledi. Yazgan, ''TFF gidip beIN Medya'ya sorsun. Maç sonu ne hikmetse şapkadan tavşan çıkarır gibi pozisyon çıkardılar. Bu görüntüler VAR'a gönderilmiş mi? TFF yetkilileri sorsun, 26 kameranın kaç tanesinden görüntü gitmiş VAR'a? Çok bariz pozisyon. Hakem görmedi, VAR ne gördü? Muhatabımız beIN Medya değil. TFF, beIN Medya'yı sorgulasın. Bu işte kasıt var, kötü niyet var. Başvurumuzu yapacağız. Türkiye'nin en büyük problemi yayıncı kuruluş. Art niyetli davranıyorlar.'' dedi. 

''Bu insanlar bizi birbirimize düşürüyorlar''

Okan Buruk'un açıklaması hakkında konuşan Yazgan, ''Bizi bir birbirimize düşürüyorlar. Okan Buruk'un sözlerine İsmail Kartal cevap vermek zorunda hissediyor kendini doğal olarak. Dilerim ki TFF bu işi sorgular, gerekli cezaları verir. Bu durumda kendi hakemleri tartışılıyor. İnsan utanır, bir dünya derbisi diyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. Bu insanlar bizi birbirimize düşürüyorlar." dedi. 

''Orada bir takım kurulu düzenler vardı.''

Fenerbahçe yöneticileri hakkında konuşan Yazgan, "Maça gelirken gergin bir ortam vardı. Yöneticilerin belli bir sorumlulukları var. Fenerbahçeli yöneticilerin birkaç tanesinin maçtan sonra tepkilerini tenzih ederek söylüyorum, genel olarak aklı selim ve misafirperver davranışlarını bize göstermeye çalıştılar. Orada bir takım kurulu düzenler vardı.'' dedi.

''Kapıdan girerken bence kraldan daha kralcı''

Taraftarların önüne dev hoparlörler konulduğunu söyleyen Yazgan, ''Bizim taraftarların önüne dev hoparlörler konuldu. Bu insan haklarına aykırı bir durum. Aynı şekilde takım otobüsü kapıdan girerken bence kraldan daha kralcı, görevlerini kötüye kullanma eğiliminde olan bir takım arkadaşların ortamı germe üzerine gayretleri vardı. Fenerbahçeli yöneticiler ve TFF yetkilileriyle temasa geçtiğimizde bu gerginlikler ortadan kalktı." dedi.

''Her sene 3 atacağız diye bir şey yok''

 Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan, derbinin skoru hakkında yorum yaptı. Yazgan, "Derbi süper süper keyifli değildi. Her sene orada 3 atacağız diye bir şey yok. İnşallah seneye yeneriz. 29 Aralık'ta benzer bir skor yakalarız." dedi.