FutbolSüper LigGalatasaray

Galatasaray şampiyon oldu, Mehmet Demirkol övgüler yağdırdı!

Süper Lig'in 2023-24 sezonunda şampiyonluğa ulaşan takım Galatasaray oldu. Sarı-Kırmızılıların performansını Socrates Dergi'de Mehmet Demirkol değerlendirdi.

Süper Lig'in final haftasında Galatasaray, deplasmanda Konyaspor'u 3-1 mağlup ederek 102 puana ulaştı ve ligdeki 24'üncü şampiyonluğunu elde etti. Sarı-Kırmızılıların, ligin son virajındaki güçlü psikolojisini ve başarısını Mehmet Demirkol yorumladı. İşte detaylar...


"Okan Buruk'u kutlamak lazım"

Konyaspor karşısında Galatasaray'ın çok rahat olduğunu kaydeden Mehmet Demirkol, "Fenerbahçe maçından sonra bir kriz olur mu diye konuşuldu Galatasaray için ancak sezon boyunca oynadığı en rahat deplasman maçlarından birini oynadı Galatasaray. Çok net tavrını ortaya koydu 1. dakikadan itibaren. Çok rahat bastı. Konyaspor'un sağ kanadını çok rahat dağıttı. Okan Hoca'yı doğru dokunuşlarından dolayı yine kutlamak lazım. Bir krize dönüşmedi iş çünkü geçen hafta hiç üretemeyen bir Galatasaray vardı." dedi.

"Penaltı olması gereken bir pozisyon var"

Mehmet Demirkol, sözlerine şöyle devam etti: "Golü bulana kadar tartışmalı, penaltı olması gereken bir pozisyon var. Direkten dönen bir top var. Çok baskıladılar, hiç çıkarmadılar Konyaspor'u. Konyaspor zaten kendi evinde iyi oynayabilen bir takım değil ama oyunun mantığı deplasmana yakın olduğu için bir şeyler yapabilirler mi beklentisi vardı. Özellikle Fenerbahçe ve Konyaspor tarafında ama hiç oynatmadı Galatasaray."

“Tabii İcardi çok acayip bir gol attı ve işi çözdü. Dolayısıyla mental olarak çok sağlıklı çıktılar maça. Zaten bütün sezonun özeti bu, mental olarak daha sağlam kaldı Galatasaray Fenerbahçe'den.”

"Krize girişi hızlı atlattı"

Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın, Fenerbahçe'ye göre mental olarak daha iyi durduğunu vurguladı. Demirkol, "Bu Fenerbahçe başarısız demek değil, 99 puan toplamış, 99 gol atmış bir takıma başarısız demek mümkün değil. Ama Galatasaray mental olarak biraz daha sağlıklı ve daha doğru durabildi. Krize girişi hızlı atlattı." dedi.