GalatasaraySüper LigFutbol

Galatasaray'ı havalara uçuran Zaniolo kararı

Galatasaray’ın sezon başında Premier Lig ekibi Aston Villa’ya satın alma opsiyonuyla kiraladığı Nicolo Zaniolo’da kritik süreç başladı.

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezon devre arasında 15 milyon euro bedelle Roma’dan transfer ettiği Nicolo Zaniolo, transferiyle herkesi şaşkına çevirmişti. İtalya’nın altın çocuğu olarak adlandırılan ve bir dönem piyasa değeri 55 milyon euroları gören Zaniolo, kimsenin beklemediği bir şekilde Türkiye’ye gelmişti.


Sarı kırmızılı takımda 12 maça çıkan ancak bu kısa sürede taraftarların sevgilisi haline gelen Nicolo Zaniolo, biri Fenerbahçe’ye karşı ceza sahası dışından olmak üzere 5 gol 1 asistlik katkı vererek her 2 maçta bir gol katkısı istatistiğine imza atmıştı.


Galatasaraylı taraftarların büyük hayranlık duyduğu Nicolo Zaniolo, şampiyonlukla tamamlanan sezonun ardından büyük bir sürprize imza atarak ayrılık kararı aldı. Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı elinin tersiyle iten İtalyan yıldız, Premier Lig aşkıyla Aston Villa’nın teklifini kabul ederek İngiltere’nin yolunu tuttu.


Satın alma opsiyonlu kiralık olarak Unai Emery’nin çalıştırdığı Aston Villa’ya imza atan Nicolo Zaniolo için İngiliz ekibi 5 milyon euro kiralama bedeli öderken, buna ek olarak 1 milyon 350 bin euro da bonus ödemeyi taahhüt etti.

Ayrıca Nicolo Zaniolo için 22.5 milyon euro satın alma opsiyonu ve ek olarak 15.5 milyon euroluk bonuslar içeren bir sözleşme imzalandı.

Ancak Premier Lig’de işler Zaniolo’nun istediği gibi gitmedi. İlk bölümde sürekli olarak sahaya sürülen, bazı maçlar ilk 11’de başlayıp çoğu maçta da 45 dakikadan fazla sahada kalan İtalyan yıldız, Kasım ayı itibariyle adeta gözden düştü.

Kasım ayı itibariyle 10 Premier Lig maçında da ilk 11 çıkamayan 24 yaşındaki yıldız, 5’inde süre dahi alamadı. Kalan 5 maçta aldığı toplam süre ise 77 dakika. Aston Villa ile Premier Lig, Konferans Ligi, FA Cup ve İngiltere Lig Kupası dahil toplam 23 maça çıkan ve 950 dakika süre alan Zaniolo, 2 gol katkısı verebildi ve henüz asiste imza atamadı.

Teknik direktör Unai Emery’nin gözünden iyice düşen Nicolo Zaniolo için devre arasında Galatasaray’a geri döneceği iddiaları ara transfer döneminin en çok konuşulan konularından biri olmuştu ancak korkulan olmadı.

İngiltere’de transfer döneminin bitimine 9 gün kalırken (1 Şubat’ta bitiyor), Aston Villa 18 yaşında bir sağ bek transferi dışında hiçbir hamle yapmadı. İngiliz basınının haberine göre; takımda o bölgeye biri katılmadan Emery, Zaniolo’nun ayrılığına kesinlikle izin vermeyecek ve sezon sonuna kadar şans tanıyacak.

Öyle ki Aston Villa, Konferans Ligi’nde grubunu lider tamamlayarak son 16 turuna kalmayı başardı. Ayrıca FA Cup’ta da takım yoluna devam ediyor ve 3 gün sonra Chelsea ile kritik bir maç oynanacak. Premier Lig’de de Aston Villa 4. sırada yer alıyor ve henüz 17 maç daha var. Bu sebeple Emery kadroda eksilme yaşamayı istemiyor.

Dolayısıyla Nicolo Zaniolo’nun geri döneceği iddiaları artık tamamen devre dışı kalmış durumda. Böylelikle Galatasaray’ın 22.5 milyon euroluk satın alma opsiyonu ve 15.5 milyon euroluk bonuslarla toplam 38 milyon euroluk gelir hayali devam etmiş oldu.