GalatasaraySüper LigFutbol

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde muhtemel rakipleri belli oldu

Young Boys'a elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. Peki Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri kimler? İşte cevabı...

Galatasaray, 3-2'nin rövanşında sahasında Young Boys'a 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Sarı kırmızılılar yeni formatıyla oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek. Peki Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri kimler? Galatasaray hangi torbada yer alıyor? NTV Spor'un haberine göre Galatasaray'ın an itibarıyla kesinleşen muhtemel rakipleri şöyle:

Yeni formatta maç sayısı 6'dan 8'e çıktı

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi İsviçre modeline geçiliyor. Yeni sistemde takımların maç sayısı 6'dan 8'e çıkacak. Yani Galatasaray, lig aşamasında 4'ü iç saha 4'ü deplasman olmak üzere toplam 8 maça çıkacak.

Galatasaray'ın rakipleri nasıl belirlenecek?

UEFA Avrupa Ligi'nde kura öncesi 4 torba ve her torbada 9'ar takım yer alacak. Toplam 36 ekibin katılacağı kurada takımlar her torbadan 2'şer rakip çekecek. Dolayısıyla Galatasaray kendi torbası da dahil olmak üzere her torbadan 2 rakip çekmiş olacak.

UEFA Avrupa Kura çekimi ne zaman?

UEFA Avrupa Ligi'nde kuralar 30 Ağustos Cuma günü çekilecek. 25-26 Eylül tarihinde ilk maç, son maç ise 30 Ocak 2025 tarihinde oynanacak.

Son 16 Turu Sıralaması

Ligde ilk 8 sırayı alan takımlar direkt olarak son 16 turuna yükselecek. Son 16 turuna çıkacak olan diğer 8 takım ise ligi 9 ila 24. sırada tamamlayan ekipler arasındaki play-off maçları sonrası belli olacak.

Galatasaray'ın kesinleşen muhtemel rakipleri

Galatasaray'ın an itibarıyla kesinleşen muhtemel rakipleri şöyle:

Roma, Manchester United, Porto, Rangers, E. Frankfurt, Tottenham, Lazio, Real Sociedad, AZ Alkmaar, Olympiakos, Lyon, Union SG, Dinamo Kiev, Malmö, Athletic Bilbao, Hoffenheim, Nice, Twente.

Kalan 16 muhtemel rakip ise UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi play-off maçlarının ardından belirlenecek.