Neox MedyaGenelDünya'da Gündem

Gazze’de hastaneye yapılan saldırı tüm yurtta protesto edildi

İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Babtist Hastanesi’ni hedef almasının ardından Oto Çekiciler Federasyonu İstanbul’da Kavacık’ta toplanıp saldırıyı protesto etti.

-İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Babtist Hastanesi’ni hedef almasının ardından Oto Çekiciler Federasyonu İstanbul’da Kavacık’ta toplanıp saldırıyı protesto etti.


İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Babtist Hastanesi’ne hava saldırısında bulunmasının ardından tepkiler büyüyor. İstanbul’un birçok yerinde saldırıyı protesto etmek amacıyla vatandaşlar bir araya geldi. Saldırının ardından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü(FSM) Anadolu yakası, Kavacık mevkinde toplanan Oto Çekiciler Platformu, araçlarına Türk bayrağı asıp, konvoy oluşturup kornalarla İsrail’e tepki gösterdiler. Zaman zaman Türkiye marşları da araçlarından çalan oto çekiciler platformu üyeleri, "Filistin için şimdi gönderseler gideriz diyerek" tepki gösterdiler.


"Çocuklar ölsün diye sessiz kalmayacağız"


Anadolu Yakası Oto Çekiciler Platformu Başkanı Birhan Altun, " Biz oto çekiciler platformu olarak meslektaşlarımızla birlikte İsrail’in yaptığı bu zulme karşı hep birlikte toplanmaya karar verdik. Bugun Anadolu yakasından yaklaşık 50 kişilik bir ekip olarak toplandık. Biz çocuklar uyusun diye sessiz kalıyoruz, çocuklar ölsün diye sessiz kalmayacağız" dedi.


"Filistine gidip savaşırız"


Oto çekicilerden Mustafa Kılıç, " Filistin için kurtarıcı ekibi olarak toplandık. Katliamlara bir dur dememiz lazım artık. Biz de bir ses olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Konvoy olarak ilerleyeceğiz bize şimdi gidin deseler Filistine gidip savaşırız" dedi.

(ERZİNCAN) - Erzincan’dan İsrail’e tepki, Filistin’e destek


ERZİNCAN (İHA) - Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen saldırının ardından Erzincan’da meydana çıkan vatandaşlar İsrail’e tepki gösterirken Filistin için dualar etti.


İsrail tarafından Filistin’e düzenlenen saldırılarda abluka altındaki Gazze’de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi’nin vurulmasının ardından Erzincan’da vatandaşlar meydana çıktı. Dörtyol Kızılay Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dualar edilirken, İsrail’e ise tepki gösterildi. Sık sık tekbir getiren grup, attıkları sloganlarla da tepkilerini dile getirdi. STK’ları temsilen basın açıklaması yapan sözcü, “Bu mücadele Allah’tan başka hiçbir şeyi olmayanlarla Allah’tan başka her şeyleri olanların mücadelesidir. Rabbim, kendi tarafında olanları mutlaka galip getirecektir. Biz buna iman ediyoruz” dedi. Basın açıklamasının ardından toplanan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.


‘Filistin’de katledilenler için bütün camilerde gıyabi cenaze namazı kılınacak’


Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırılar sonucu vefat edenler için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salaların okunacağını ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurdu.


Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“İsrail’in Filistin’de yaptığı saldırılarda vahşice katledilen Müslüman kardeşlerimiz için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salalar okunacak ve öğle namazını müteakip gıyâbî cenaze namazı kılınacaktır”