Ali AdmanFutbol

Harry Kane, Bayern Münih'te "Altın Ayakkabı" İçin Yarışıyor

Bayern Münih'te gösterdiği performans sonrası Altın Ayakkabı ödülüne aday gösterilen Harry Kane, ödülü alabilecek mi? Neox Medya'dan Ali Adman, Harry Kane'ni kaleme aldı. Detaylar...

Avrupa'nın en iyi golcüleri, prestijli "Altın Ayakkabı" ödülü için kıyasıya bir mücadele içindeler ve şu anda gözler FC Bayern Münih'in süperstarı Harry Kane üzerinde.

Ödül, 1967/68 sezonundan beri Avrupa'nın en iyi golcüsüne veriliyor ve Bayern Münih'ten Gerd Müller ve Robert Lewandowski gibi efsaneler daha önce bu ödülü kazandılar. Şimdi ise Bayern Münih'in İngiliz golcüsü Harry Kane, bu prestijli ödülü almaya aday.

Geçen yaz Tottenham Hotspur'dan Bayern'e transfer olan Kane, Bundesliga'da etkileyici bir sezon geçiriyor ve 26 maç sonunda kaleciyi 31 kez geçmeyi başardı. Özellikle Mainz 05 ve Darmstadt 98 karşılaşmalarında attığı gollerle dikkat çeken Kane, Bundesliga'nın en iyi golcülerinden biri konumunda.

Şu anda Kane, Fransa Ligue 1'de Paris Saint-Germain'den Kylian Mbappé'nin önünde zirvede bulunuyor. İnter Milan'dan Lautaro Martínez ve VfB Stuttgart'tan Serhou Guirassy gibi diğer isimler de ödül için iddialı.

İşte "Altın Ayakkabı" sıralamasında ilk 10:

  1. Harry Kane (FC Bayern), 62 puan, 31 gol
  2. Kylian Mbappé (Paris St. Germain), 48 puan, 24 gol
  3. Lautaro Martínez (Inter Milan), 46 puan, 23 gol
  4. Serhou Guirassy (VfB Stuttgart), 44 puan, 22 gol
  5. Loïs Openda (RB Leipzig), 38 puan, 19 gol
  6. Akor Adams (HSC Montpellier & Lillestrøm SK), 36.5 puan, 22 gol
  7. Amahl Pellegrino (FK Bodø/Glimt), 36 puan, 24 gol
  8. Erling Haaland (Manchester City), 36 puan, 18 gol
  9. Vangelis Pavlidis (AZ Alkmaar), 34.5 puan, 23 gol
  10. Kevin Denkey (Cercle Bruges), 34.5 puan, 23 gol

Harry Kane, Bayern Münih formasıyla gösterdiği performansla "Altın Ayakkabı" ödülünü kazanma yolunda ilerliyor ve futbolseverlerin heyecanla takip ettiği bir isim haline geldi.