BeşiktaşSüper LigSon Dakika

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat'tan teknik direktör açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hasan Arat, basında yer alan teknik direktör isimleriyle ilgili olarak, "Bizim kendi ifademiz olmadan ortaya atılan isimlere çok itibar etmemek lazım. Basın haklı olarak birçok alternatifleri konuşuyor. Bizim görüştüğümüz hocalar var. Bunlar çok kısa zamanda açıklanacaktır. Bu bilgiyi de direkt bizim medya kanallarımızdan duymanızı da tavsiye ediyorum. Yakın zamanda bizlerden duyacaksınız." dedi. 

"Beşiktaş camiası Rıza hocayı tartışmaz"

Rıza Çalımbay'ın yalnız bırakıldığına dair açıklamalarını da değerlendiren Arat, "Rıza Hocamız bizim kıymetlimizdir. Beşiktaş'ın efsane ve unutulmaz kaptanıdır. Dolayısıyla Rıza hocanın gönlümüzdeki yeri başkadır. Beşiktaş camiası Rıza hocayı tartışmaz. Bu profesyonel bir ayrılıktır. Bizim ayrılığımızın gönülde olması mümkün değildir. Beşiktaş'ın en önemli değerlerinden birisidir. O yüzden bunu geçici bir ayrılık olarak değerlendirmekte fayda var." şeklinde konuştu. 

"Birçok oyuncu gündemde"

Devre arasında yapılacak futbolcu transferi hakkında konuşan Hasan Arat şunları söyledi:

"Transfer haberleri de çok normal. Birçok oyuncu gündemde. Bütün bunlar, transfer tarihi başlar başlamaz duyacaksınız. Çok önemli sakatlarımız var. Onları rehabilite etme imkanımız var. Antrenörümüz olacak. Antrenörün belirlenmesiyle birlikte hareket planı yerine getirilecektir. Beşiktaş'ın geçici sıkıntısı bir gerçektir ama Beşiktaş bu sıkıntıların altından çabuk kalkacaktır. Camiamız, bu sıkıntıların üstünden gelecektir." 

'Kadro dışı kalan isimler kontratlı sporcumuz"

Hasan Arat kadro dışı bırakılan futbolcuların durumuyla ilgili olarak ise, "Bu sporcular, kontratlı sporcularımız. Antrenörümüz gelince bu kararı değerlendirecektir. Bu sporcularla çalışmaya devam edeceğiz. Kararı, yeni gelen antrenörümüz verecektir. Samet Aybaba ve Feyyaz Uçar çok ciddi çalışmalar yapıyor. Sakat ve dışarıda antrenman yapan oyuncularımızın dönmesini yeni antrenörümüz verecektir. Antrenörümüz belli olur olmaz kararı en kısa sürede bildireceğiz." dedi.