GalatasaraySüper LigIcardi

Icardi'nin sahalara dönüş tarihi belli oldu! İşte kaçıracağı maçlar

Galatasaray'da yüz kemiklerinde oluşan kırık nedeniyle bir süre forma giyemeyeceği açıklanan Mauro Icardi'nin sahalara dönüş tarihi belli oldu. İşte detaylar...

Galatasaray Kulübü'nden, ligde dün akşam Konyaspor karşılaşmasında da forma giyemeyen Mauro Icardi'nin sakatlığıyla ilgili geçtiğimiz günlerde, "Trendyol Süper Lig’in 18. haftasındaki Fenerbahçe maçında aldığı darbe sonrası yüz kemiklerinde kırık oluşan futbolcumuz Mauro Icardi’nin yapılan göz hastalıkları, kulak burun boğaz ve plastik cerrahi konsültasyonları sonucu bir süre oynamamasına karar verilmiştir. Travmanın 20. gününden sonra yapılacak değerlendirmenin ardından oyuncumuz gerekli görülürse bir maske yardımıyla oynayabilecektir." açıklaması yapılmıştı.

“Sağlık ekibimiz, Icardi ve ben konuştuk”

Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk da 3-0 kazanılan Konyaspor karşılaşmasının ardından Mauro Icardi'nin sakatlığıyla ilgili olarak, "Süper Kupa öncesi düşüncemiz, Mauro’nun orada oynaması, belki bir operasyon da olabilir mi olmaz mı diye düşünüyorduk. O maçta da belki maskeyle yer almasını düşünüyorduk. Tedavisine operasyon olmadan devam etmeye karar verdik. Yüzünde kırık var. Fenerbahçe maçında aldığı darbeler, yumruk yedi, direğe doğru itildi, rakibin ayağının altında kaldı istemeden. Orada yüzüne, burnuna birçok yerine darbe aldı. Biz bunu ayağıyla da birleştirdik. Uzun zamandır iğne ile oynadı. Kendi istediği verimi de veremedi. Sağlık ekibimiz, Icardi ve ben konuştuk. Yüzündeki riskin azalması, oynadığı takdirde daha kötü bir şey de olabilir, alacağı darbeye göre görme kaybına da yol açabilir. Bir süre dinlenecek, ondan sonra bizle beraber olacak." dedi.

Trabzonspor maçında sahada olacak

Skorer'de yer alan habere göre; hem yüzündeki kırık hem de ayağındaki sakatlık nedeniyle dinlemesi gereken Arjantinli golcünün, Süper Lig’in 21. haftasında Trabzonspor derbisinde formasına kavuşması bekleniyor.

3 maçı kaçıracak

Özellikle plastik cerrah ve kulak burun boğaz doktorlarının oyuncunun yüzüne alabileceği darbeler sonrasında daha büyük sıkıntı yaşayabileceğini ifade ederken, herhangi bir operasyon geçirmesine de gerek olmadığı belirtildi. Yıldız futbolcunun yüzündeki kırıkların kaynaması beklenirken, oyuncu riske edilmeyecek.

Konyaspor sınavında takımdaki yerini alamayan yıldız futbolcu, Süper Lig’de Sivasspor ve Kayserispor, Türkiye Kupası’nda ise Ümraniyespor karşılaşmalarında forma giyemeyecek.