FutbolSon DurumSon Dakika

İşte Acun Ilıcalı'nın satın alacağı yeni takım!

Son dakika haberleri. İngiltere Championship ekibi Hull City'nin sahibi Acun Ilıcalı'nın satın alacağı yeni takım ortaya çıktı. İşte Ilıcalı'nın yatırım yapacağı takım.

Kesler: "Yunanistan'da da takımlarla konuştuk, baktık"

Konuyla ilgili geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapan Hull City Kulübü Başkan Vekili Tan Kesler, Slovenya ve Yunanistan'dan takım baktıklarını söylemişti.

Kesler açıklamasında, "Projelerimiz arasında İrlanda'dan takımlar artık yok. Değişik projelerimize hizmet etmesi adına Slovenya'da takım bakıyoruz. Yunanistan'da da takımlarla konuştuk, baktık. Oradaki ortamı test ettik, projelerimiz devam edecek. 

Birden fazla kulüp sahibi olan yapıya inanıyoruz ve onu sürdürmeye çalışacağız ama doğru takım olmasını istiyoruz. Doğru proje olmasını istiyoruz. Hem rekabet etsin hem bizi üst seviyede temsil edebilsin. Aynı zamanda da üst düzey oyuncular yetiştirebileceğimiz, onlara oynama fırsatı tanıyabileceğimiz, genç oyuncuları tanıyabileceğimiz bir platform yaratmaya çalışıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Acun Ilıcalı: "Slovenya'ya odaklandığımızı doğrulayabilirim"

Acun Ilıcalı ise, "Bizim için Slovenya, Yunanistan'dan daha iy ibir seçim değil ama kesinlikle daha iyi bir hamle. Temel hedefimiz Avrupa kupalarına katılacak bir kulübe sahip olmak. Avrupa'ya gitmek kolay değil ama Slovenya'da güçlü bir takımınız varsa uluslararası maçlara çıkmanız imkansız değil. Bu önemli bir avantaj. Bu nedenle Slovenya'ya odaklandığımızı doğrulayabilirim ancak şu anda henüz hiçbir şeyin garantisini veremem" dedi.

Satın alacağı takım NS Mura

Hull City Kulübünün sahibi Türk iş insanı Acun Ilıcalı'nın Slovenya'dan almak istediği takım belli oldu. Football Planet sitesinde yer alan habere göre Ilıcalı'nın, Slovenya'dan NS Mura takımını satın almak istediği ve imza aşamasına geldiği belirtildi. 

Ligde 6. sırada

NS Mura, şu anda Slovenya Ligi'nde (PrivaLiga) 32 maç sonunda elde ettiği 38 puanla 6. sırada yer alıyor. Slovenya Ligi'nde ilk sırada yer alan takım Şampiyonlar Ligi ön elemelerine; 2, 3 ve 4. sırada yer alan takımlar ise Konferans Ligi ön elemelerine katılma hakkı elde ediyor.

Mura'yı Sloven eski futbolcu Anton Zlogar çalıştırıyor. Mura'nın tarihte 1 lig şampiyonluğu ve 2 kupa şampiyonluğu bulunuyor.

Bilindiği üzere 2023’ün Haziran ayında İrlanda Ligi ekiplerinden Shelbourne’e yatırım yapan Ilıcalı, kasım ayında ise bu kararından vazgeçtiğini açıklamıştı. Ilıcalı’nın daha önce ise Maribor ya da Olimpija Ljubljana’yı satın alacağı iddia edilmişti.