GenelSon DurumSon Dakika

İşte Gülen'in yerine geçeceği konuşulan isimler

Terör örgütü FETÖ elebaşı Fethullah Gülen uzun yıllardır yaşadığı ABD'de 83 yaşında öldü. Gülen'in yerine kim geçecek? İşte Fetullah Gülen'in yerine geçeceği konuşulan 4 isim...

15 Temmuz 2016'da, 251 kişinin ölümüyle sonuçlanan darbe girişiminin mimarı olarak kırmızı bültenle hakkında arama kararı bulunan ve ABD'de bir süredir tedavi gören FETÖ/PDY terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in 83 öldüğü duyuruldu.

Fethullah Gülen ölümüyle gözler bundan sonra ne olacağına çevrildi. Örgütün bir çok ülkede okulları bulunuyor.  Sadece Afrika'daki okulların yıllık 200-250 milyon dolarlık para akışı bulunduğu belirtiliyor. Para akışının yanında taşınmaz mallar yani gayrimenkuller de mevcut. 

İlk olarak Gülen'in yerine kimin geçeceği merak konusu oldu. ABD'nin karar vereceği bilinse de Gülen'in yerine geçebilecek birkaç isim konuşuluyor. 

Fethullah Gülen öldü. İşte Gülen'in yerine geçeceği konuşulan 4 isim... - Resim : 4

Bunlardan biri Mustafa Özcan. Özcan; örgütün sözde İstanbul ve Balkan ülkeleri imamlığı, ardından "hususi hizmetler" kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı mahrem imamlığını yaptı.

Fethullah Gülen öldü. İşte Gülen'in yerine geçeceği konuşulan 4 isim... - Resim : 5

Bir diğer isim ise Gülen'in sırdaşı olarak bilinen İsmail Büyükçelebi. FETÖ içinde üst düzey sorumlu yönetici imam olarak uzun yıllar faaliyet yürüten Büyükçelebi, örgütte "Büyük Abi" olarak tanınıyor

Fethullah Gülen öldü. İşte Gülen'in yerine geçeceği konuşulan 4 isim... - Resim : 6

Bu isimlerin dışında Cevdet Türkyolu ve Osman Şimşek'in de isimleri anılıyor. Bunların yanı sıra cenazeye kimlerin katılacağı, kimlerin saf dışı bırakılacağı da merak konusu..