FutbolSon DurumSon Dakika

İzlanda - Türkiye maçı ertelenirse ne zaman oynanacak! Talimat ne diyor?

UEFA Uluslar Ligi’nde Türkiye’nin bu akşam İzlanda ile deplasmanda oynaması gereken karşılaşma olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenebilir. Peki maçın hakemi son kontrollerde maçın oynanamayacağına karar verirse Uluslar Ligi talimatı nasıl bir uygulama öngörüyor?

A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar Ligi'nde bu akşam İzlanda ile Laugardalsvöllur Stadı'nda oynanması planlanan karşılaşmanın saha zemininin olumsuz hava koşullarından kaynaklı oynamaya elverişli olmaması nedeniyle ertelenmemesi gündemde. Karşılaşmanın hakemlerinin bu akşam TSİ 17.00'de yapılacağı son incelemenin ardından mücadelenin bugün oynanıp oynanmayacağı netlik kazanacak.

Peki maçın hakemi karşılaşmanın oynanamayacağına karar verirse Uluslar Ligi talimatı nasıl bir uygulama öngörüyor?

İlk etapta yarına ertelenir

Öncelikle karşılaşma bu akşam açıklanan saatinde oynanamazsa hakem tarafından bir sonraki güne ertelenir. Karşılaşmanın ertesi gün oynanacağı saate UEFA her iki takım yetkilileri ile yapılan görüşme sonrası karar verir.

Maç yarın da oynanamazsa ileri bir tarihe ertelenir

Müsabaka eğer bir sonraki gün de planlandığı gibi oynanamazsa hakem maçı ileri bir tarihte oynanmak üzere yeniden erteler. UEFA yönetimi ilgili uluslararası maç takvimi penceresi sırasında veya mümkün olduğu kadar yakın bir zamanda müsabaka için yeni bir tarih belirler. Yeniden planlama, normal maç planlama modeline göre istisnalar içerebilir ve milli maç takvimi dışında da oynanabilir.

UEFA yeni statta oynanmasına onay verebilir

Normalde ertelenen maç yine aynı statta oynanır. Ancak ev sahibi ülke stat değişikliği düşünüyorsa yeni stat ismi UEFA'nın onayına sunulmak zorundadır. UEFA her diğer federasyonun da isteklerini göz önüne alarak yeni stada onay verebilir. Eğer maç başka tarihe ertelenirse sorumlu ev sahibi federasyon rakibin ve hakemlerin tüm seyahat masraflarını karşılamak zorundadır.

KAYNAK: AJANSSPOR HÜSEYİN ÖZKÖK