Kemal Kılıçdaroğlu

Kemal Kılıçdaroğlu: "Partiyi bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer aday gösterilirsem, gemiyi güvenli bir limana bırakmak üzere aday olacağım." demişti. "Partiyi bilgili, deneyimli ve sağlam bir sosyal demokrata devredeceğim" dedi.

Kurultay sürecine giren CHP'de yaklaşan kurultayla birlikte Ekrem İmamoğlu'nun Divan başkanı olması Kemal Kılıçdaroğlu tarafından teklif edilmişti. İmamoğlu teklifi kabul etmişti. 2023 Genel seçimlerini ve kurultay süreciyle alakalı sıkça sorulan birçok soruyu, Sözcü’den İpek Özbey sordu. 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü’den İpek Özbey’in röportajı şu şekilde:

Sıcağı sıcağına konuşalım. Perşembe günü Sayın Ekrem İmamoğlu ile bir görüşme yaptınız. Kurultayın divan başkanlığını önerdiniz, kabul etti. Neden İmamoğlu’na teklif ettiniz?

 

Ekrem Bey’in eli güçlensin diye. İstanbul’da seçimlerde eli daha güçlü olsun diye bu teklifi yaptım.

 

-Biraz açar mısınız?

 

Bu kadar…

 

Değişimciler sizi birçok konuda eleştirdi. En çok da ittifaklar, Ümit Özdağ ile yapılan protokol üzerinden ve 39 milletvekili vermenizden dolayı… Hiç “Millet İttifakı yanlıştı” diye düşündünüz mü?

 

Hayır.

 

Ama çok çabuk dağıldı, herkes birbirini suçlamaya başladı.

 

Cumhuriyet bu haldeyken, ülke bu haldeyken, eğitim, ekonomi bu haldeyken siz ne yaparsınız? Sizinle aynı idealleri paylaşanlarla bir araya gelmez misiniz? Cumhuriyet’in kuruluşuna bakın. Gazi Mustafa Kemal’in arkadaşlarına bakın. Cumhuriyet’i kurmak için bir araya geldiler mi, geldiler. Dünya görüşü bile farklıydı ama bir araya geleceğiz.

Aday mısınız?

 

Hiçbir zaman ‘adayım’ demedim ama örgüt aday gösterirse adayım.

 

Adaysınız yani… Peki gemi limana ne zaman yanaşacak?

 

En kısa zamanda…

 

O zaman neden adaysınız?

 

Gemiyi limana güvenli bırakmak için. Bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim. CHP’nin yüz yıllık birikimini sürdürmemiz lazım. İmbikten süzülen bir birikim.

 

Mevcut kişiler arasında böyle biri var mı?

 

Var ama görünür hale gelmesi lazım. Şimdilik bu kadar konuşalım