Real MadridArda GülerLa Liga

Meğerse Real Madrid, Arda Güler'i başka takıma gönderemiyormuş

Real Madrid'in Devler Ligi'ndeki kuraldan dolayı Arda Güler transferine izin veremeyeceği ifade edildi. Kulübün gelecek planlarını Arda Güler ile Endrick'in üzerine kurduğu belirtiliyor.

Kural engeli var

Şampiyonlar Ligi'ne katılan her takımın, UEFA'ya maksimum 25 futbolcudan oluşan bir oyuncu listesi bildirmesi kuralı nedeniyle Real Madrid'in Arda Güler'i göndermesinin söz konusu olamayacağı belirtildi. 25 kişilik söz konusu listede en az 2 kalecinin bulunması zorunlu. Bu 25 kişilik listedeki oyunculardan en az dördünün de 15-21 yaşları arasında ve en az üç yıl bu kulüpte forma giymiş olması gerekiyor.

Liste de engel var

Bir diğer kriter ise 15-21 yaşları arasındaki başka dört oyuncunun da yine en az üç sene, takımının mücadele ettiği ligde herhangi bir kulüpte oynamış olması gerekliliği. Bu sekiz oyunculuk kriteri yerine getiremeyen kulüplerin, sekiz oyuncuyu tamamlayamadığı her bir futbolcu için, 25 kişilik listesinden bir kişiyi eksiltmesi gerekiyor.

Real Madrid'in eli bağlandı

Bu kriterlerin dışında, 1 Ocak 1995 ve sonrası doğumlu oyuncular için farklı bir kriter de mevcut. Bu oyuncular, 15 yaşından sonra en az 3 yıl bu kulübün formasını giymişlerse kulüp, bu oyuncular için listede sınırsız kayıt hakkına sahip oluyor. Real Madrid'in altyapısından yetişen ve Devler Ligi'ndeki kadro kısıtlamalarına takılmamak için oldukça önemli isimler olan Lucas Vazquez ve Nacho Fernandez'in takımda kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyor.

Arda Güler ile Endrick'in transfer edilme sebebi belli oldu

İspanyol basınından Real Madrid Confidencial'de yer alan haberde, Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'ndeki genç oyuncu kuralından dolayı transfer politikasını genç yetenekleri takıma kazandırmak üzerine kurduğu ve Arda Güler ile Endrick'in de bu yüzden transfer edildiği belirtildi. 

İki isim takımın en genci oldu

Takımın genç yıldızları Arda Güler ile Endrick'in 21 yaşına gelene kadar Real Madrid'in kadrosunda bulunmasının takımın geleceği için çok önemli olduğu ve genç yıldızların eflatun-beyazlı kulüpte uzun yıllar forma giymesinin beklendiği ifade edildi.


Arda Güler'in 21 yaşına kadar olan dönemde Real Madrid'in kadrosunda kalması gerektiği ve bu 3 yıllık süreyi doldurması için transferine izin verilmeyeceği yorumu yapıldı. (Kaynak: Haber Global)