GalatasarayFenerbahçeSüper Lig

Mehmet Demirkol: Arabistan'dan yönetmen getiriyorlar çektiği maç da bu işte!

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki derbi 0-0 beraberlikle tamamlandı. Maçın ardından Mehmet Demirkol her iki takımın performansını ve maçtaki olayları değerlendirdi. İşte detaylar.

İsmail Kartal'ın oyun tercihi

Mehmet Demirkol, İsmail Kartal'ın maç öncesindeki oyun planını şu sözlerle derğelendirdi: "İsmail Kartal demiş ki 'Bende Fred yok. Stoperlerime güvenemiyorum. Kayseri maçında İsmail ve Serdar acaip bir hata yaptılar. Galatasaray da topu bırakan rakiplere karşı zorlanıyor. Ben de topu onlara bırakayım.' demiş. Buradaki soru işareti kaptığın toplara kiminle koşacaksın. Bir tek Szymanski biraz. Bu bir tercihti. İkinci yarıda bunu değiştirdi İsmail'i oyuna alarak."

Galatasaray kendi oyununu oynamak istedi

Galatasaray'ın oyunu hakkında Mehmet Demirkol, "Galatasaray esasında oynamak istedi. Barış'ı öne attılar. Kerem'in bile önündeydi zaman zaman. İyi de bir top oynadı. Galatasaray kendi oyununu oynamak istedi ama hem Fenerbahçe'nin topu bırakışı hem de hakemin oyunu çok durdurması müsaade etmedi. Oyuncular hakemin bu tavrını görünce de ona ayak uydurdu." ifadelerinde bulundu.

Yayıncı kuruluşa eleştiriler

Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşa eleştirilerde bulundu. Demirkol, "Fred'in kırmızı kart gördüğü pozsiyonda onun dönüp hakeme bir şey söylediği görüntüyü biz Trio'da gördük. Göstermiyorlar ki pozisyonu. Adamlar maçı göstermiyor ya! Burada da Icardi-Djiku pozisyonunu iki açıdan gösterdiler daha da göremedik. Vurdu mu, vurmadı mı? Bizim gördüğümüz açıdan vuruyor gibi gözüküyor. Vuruyorsa da penaltı ve kırmızı kart olmalı.
Adamlar maçı göstermiyor. Arabistan'dan yönetmen getiriyorlar çektiği maç da bu işte. Türkiye'de bu maçı çekecek yönetmen mi kalmadı?" dedi.

Cengiz veteran gibi

Demirkol, Fenerbahçe'li oyuncuların bireysel performanslarını şu sözlerle değerlendirdi: "Cengiz, veteran bir oyuncu gibi oynuyor. Fizik olarak çok yetersiz. Biz Cengiz'i nasıl biliriz? Yüksek süretlidir, iki tarafa da koşu atar ama ortada yok.  Fred herkesle bağlantıyı kuruyor. Olmayışı herkesi de etkiliyor. Fenerbahçe'de öne çıkan bireysel bir performans söyleyemeyiz."

Kerem Demirbay'a övgü

Demirkol, Kerem Demirbay ve Galatasaray'lı isimlerin bireysel performanslarını ise şu sözlerle değerlendirdi: "Galatasaray'ın orta saha üçlüsünün Fenerbahçe'ye üstünlük sağladığını söyleyebiliriz. Ben Kerem Demirbay'ı öne çıkarmak istiyorum. Bu tip oyuncular böyle maçlarda vitesi yükseltebiliyorlar. Kerem daha hareketli olan isimdi, Torreira daha defansif ve sabit bir konumdaydı. Savunmaya da öyle bir destek gerekiyordu."

Fenerbahçe'nin oyunu bir tercihi

Demirkol, Fenerbahçe'nin maçtaki stratejisini ise şu sözlerle açıkladı: "Fenerbahçe'nin isabetli pas sayısının bu kadar düşük olması bir tercih. Biz pas yapalım demediler ki. Sürekli ileri vurdular. Bu yapamama değil, tercih. İsmail girince oyun değişti. Szymanski'yi daha iyi yaptı. İsmail Kartal, bence maç başında İsmail'i 2. yarıda oyuna alacağını bile planlamış olabilir."