FutbolSon DurumSon Dakika

Milli futbolcu Ballon d’Or listesinde!

Son dakika haberleri. İtalya Ligi takımlarından Inter forması giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, bugün açıklanacak Ballon d’Or listesinde yer alacak.

France Football dergisi tarafından 1956'dan beri dağıtılan Ballon d'Or ödülü bu akşam sahibini buluyor.

Ödülü en çok kazanan Messi

Inter Miami'nin kaptanı ve Barcelona'nın efsanevi eski oyuncusu Lionel Messi, ödülü 8 kez kazanarak tarihteki en başarılı isim olarak kabul ediliyor.

Ronaldo 5 kez

Onun arkasında ise Portekizli rakibi ve Al-Nasr'ın kaptanı olan Real Madrid'in eski efsanesi Cristiano Ronaldo, 5 kez Altın Top kazandı.

Ballon d'Or ödülünü kazanan belli oluyor

2024 Ballon d'Or ödülünü kazanan bu akşam belli olacak.

Hakan Çalhanoğlu ilk 30'da

La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre; İtalya Serie A ekiplerinden Inter FC forması giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Ballon d'Or'un ilk 30 listesi içinde yer alacak.

Inter'in bir başka oyuncusu Lautaro Martinez'in ise ilk 10 hatta ilk 5 içinde yer alabileceği ifade edildi.

Tören, en iyi forvetten en iyi genç oyuncuya ve kaleciye kadar birçok kategoride ödülün dağıtılacağı bir etkinlik olacak. Ayrıca, futbol sahasının dışındaki olağanüstü hizmetlere Sokratis Ödülü ve hem erkekler hem de kadınlar için En İyi Antrenör Ödülü de verilecek.

Ballon d'Or ödülünü en son Messi aldı

2023 Ballon d'Or ödülü, Lionel Messi'nin 462 puan toplayarak, ikinci sıradaki Erling Haaland'ı 357 puanla geride bırakmasıyla Messi'nin oldu.