GenelSon DurumSon Dakika

Narin Güran'ın cesedinin bulunduğu gün kavga etmişler!

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti ile ilgili tamamlanan 12 sayfalık iddianamede dikkat çeken detaylar yer aldı. Minik Narin'e ait cansız bedene ulaşıldığı günde Narin'in evinin bulunduğu bölgede kadınlar arasında tartışma çıktığı belirlendi. İddianamede yenge Maşallah Güran'ın, Salim Güran’ın eşi olan Melek Güran bulunduğu esnada, "Herkes her şeyi biliyor, beni konuşturmayın" şeklinde bağırdığı bilgisine ulaşıldı.

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra korkunç bir cinayete kurban gittiği anlaşılan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili yürütülen davada 12 sayfalık iddianame tamamlandı.

Tutuklu amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede gündeme bomba gibi düşen ayrıntılar yer aldı.

Minik Narin'in öldürülmesiyle ilgili HTS kayıtları ve DNA incelemeleri ve şüphelilerin çelişkili beyanlarının bulunduğu iddianamede olay gününe dair şaşırtıcı bilgiler dikkat çekti.

KADINLAR ARASINDA TARTIŞMALAR YAŞANMIŞ

Narin'e ait cansız bedene ulaşıldığı gün kolluk birimlerince ikametlerin bulunduğu bölgede güvenlik önlemi alınmaya devam edildiği belirtilen iddianamede, bu esnada Narin'in evinin olduğu bölgede kadınlar arasında tartışma yaşandığı kaydedildi.

İddianamede, söz konusu tartışmaya ilişkin şu bilgiler yer aldı:

"Melike Güran'ın topluluğa hitaben 'Biz bir şey yapmadık.' dediği, Maşallah Güran'ın, yenge karşısında Salim Güran’ın eşi olan Melek Güran bulunduğu esnada 'Herkes her şeyi biliyor, beni konuşturmayın.' şeklinde bağırdığı, Birsen Güran'ın Narin'in annesi Yüksel Güran'a hitaben 'Biz mi yaptık sanki üzerimize geliyorsunuz' şeklinde bağırdığı, Remziye Çabaş ve Yasemin Gül'ün ise 'Doğruyu konuşsaydınız bu aşamaya gelmezdi.' şeklinde bağırdığı, Nesrin Güran'ın da Narin'in annesi Yüksel Güran'a doğru bağırdığı tespit edilerek, tutanak altına alındı."

AİLE ÜYELERİ SIK SIK TOPLANTI YAPMIŞ

İddianamede, Tavşantepe Mahallesi'nde kolluk görevlilerince yürütülen devriye faaliyetleri çerçevesinde aile üyelerinin sık sık toplantılar yaptığının belirlendiği belirtildi.

Haklarında ayrıca soruşturma yürütülen Erhan ve Barış Güran'ın ikametlerine olaydan sonra güvenlik kamerası taktıklarının tespit edildiği belirtilen iddianamede, şöyle denildi:

"Kolluk görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen aramada elde edilen özellikle Erhan Güran'ın ikametindeki kamera kayıtlarının alınan imajlarının ilk incelemesinde sık sık özellikle gece saatlerinde aile üyelerinin bir araya geldikleri, kamera kayıtlarında ses özelliği bulunmasına karşın seslerin anlaşılabilir nitelikte bulunmadığı, bazı günlere ait görüntülerin bulunamaması hususları dikkate alınarak cihazın TÜBİTAK'a gönderildiği ve hazırlanan raporda, 'Seslere ilişkin netleştirme işlemi yapılamadığı, silinen görüntülerden ise sadece bir kısmının parça parça kurtarılabildiğinin belirtildiği, gönderilen verilerin kolluk tarafından yapılan incelemesinde ses kayıtlarının genel itibarıyla anlaşılmadığı ve soruşturmaya yön verebilecek nitelikte olmadığı' tespit edilmiştir."