GenelSon DurumSon Dakika

Ölmüş bebeğin cenazesini vermemişler!

Bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden yenidoğan çetesi ile ilgili kan donduran yeni detaylar ortaya çıktı.

İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ve bazı hastane çalışanlarıyla ortak hareket ederek, yenidoğan bebekler üzerinden para kazanmaya çalışan çeteye yönelik soruşturma derinleşiyor. Yenidoğan çetesine ilişkin vicdansızlığın boyutunu gözler önüne seren yeni detaylar ortaya çıktı. 

Son olarak çete lideri Fırat Sarı'nın doktor gibi nöbete bıraktığı hemşire Hakan Doğukan Taşçı'nın soruşturma dosyasına giren telefon konuşmaları skandalın boyutunu gözler önüne serdi.

"NORMAL TABURCU ETSELER, HASTA SAYISI 5'İ GEÇMEZ"

Hakan Doğukan Taşçı, Hüseyin Günerhan ile yaptığı telefon konuşmasında, "Hiçbir şey kullanmıyorum kanka. Bütün çocuklarda direkt supraksa geçiyorum, büyütüyorum, taburcu ediyorum. Normal burada gerektiği gibi taburcu olsa hasta sayısı 5'i geçmez. Sarılıkları 20 gün yatıyorum. 25 gün yatırıyorum. Gerçekten çok yani. Fırat hoca var ya her şeyin kaynağı." dedi.

"ÇOCUK KAÇ GÜN BEDAVAYA YATTI"

Sabah'ın haberine göre bir doktorun hasta yakınlarından aldığı parayı cebine indirdiğini arkadaşına anlatan Taşçı, "Cebine indirdi bizim üstümüze yıktı. Zar zor kendimi sıyırdım. Aile parayı Hasan'a verdiğini söyledi. Bayağı büyük olay oldu. Hastaneye ödedikleri parayı direkt alıyorlar komisyon yok. 35 bin lirayı hoca aldı. Çocuk kaç gün bedavaya yattı. Çocuk öldü. Bizimkiler çocuğun cenazesini vermedi. Bizimkilere 'Siz deli misiniz? Haberlere çıkarsınız' dedim, yalvardım. Zar zor çocuğun cenazesini verdirdim. Konsolosluktan geldiler. Beni nelerin içine soktu hoca. Bıktırdı" şeklindeki telefon konuşması savcılık kayıtlarına girdi.