FutbolGalatasaray

Rams Park'ta Zaha attı Galatasaray üç puanı aldı

Trendyol Süper Lig'de 11. hafta mücadelesinde Galatasaray, Rams Park'ta Kasımpaşa ile karşılaştı. Detaylar haberde…

Trendyol Süper Lig'de 11. hafta mücadelesinde Galatasaray, Rams Park'ta Kasımpaşa ile karşılaştı. Mücadele Sarı-Kırmızılıların 2-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Galatasaray'da goller Zaha'dan 
Sarı-Kırmızılılarda, Kasımpaşa maçında galibiyeti getiren golleri Wilfried  Zaha kaydetti. Zaha golleri 33 ve 51 dakikada kaydetti.

Okan Buruk'tan ilk 11'de 3 değişiklik 
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Çaykur Rizespor maçının 11'ine göre Kasımpaşa karşısında 3 değişiklik yaptı. Sarı-kırmızılıların Danimarkalı futbolcusu Victor Nelsson, 9 maç sonra 11'de başladı.

Victor Nelsson 11'e döndü
Galatasaray'ın Danimarkalı futbolcusu Victor Nelsson, Kasımpaşa maçıyla 11'e döndü. Teknik Direktör Okan Buruk, Paşa karşısında defansın ortasında Nelsson'a görev verdi. Son olarak Samsunspor mücadelesine 11'de başlayan 25 yaşındaki futbolcu daha sonra 6'sı Süper Lig, 3'ü de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere 9 maç sonra 11'de başladı.

Hakim Ziyech 7 maç sonra 11'de 
Galatasaray'ın Faslı futbolcusu Hakim Ziyech, Kasımpaşa mücadelesine 11'de başladı. Son olarak Başakşehir karşılaşmasında 11'de görev alan Ziyech, sakatlığından ve kadro tercihinden dolayı 5'i Süper Lig, 2'si de UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 7 maç sonra 11'de sahaya çıktı.

Abdülkerim Bardakcı sol bekte başladı
Galatasaray'ın savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı, Kasımpaşa karşılaşmasında 11'de görev aldı. Bu sezon zaman zaman maç içerisinde Abdülkerim'e sol bekte görev veren Okan Buruk, 29 yaşındaki futbolcuyu ilk kez 11'de bu bölgede sahaya sürdü.

Muslera sakatlandı, Günay kaleye geçti
Galatasaray’ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Kasımpaşa maçında sol kolundan sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Muslera’nın yerine 59. dakikada Günay Güvenç girdi.
Günay böylece bu sezon sarı-kırmızılılardaki ilk maçına çıktı.Fernando Muslera'nın çıkmasının ardından kaptanlık pazubendini Kerem Aktürkoğlu taktı.

Galibiyet üçlüsü Zaha'dan
Galatasaray’ın Fildişi Sahilli futbolcusu Wilfried Zaha, Kasımpaşa maçından sonra sarı-kırmızılı taraftarlara 3’lü çektirdi.

44 bin 411 seyirci izledi
Galatasaray - Kasımpaşa mücadelesini RAMS Park’ta toplam 44 bin 411 seyirci izledi.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
14. dakikada Galatasaray yarı sahasında topla buluşan Fall’ın ceza sahasına girip, kaleciyle karşı karşıya kalarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.
31. dakikada ceza sahası içi sol tarafından Ben Ouanes’in yerden içeri çevirdiği topa kale önünde Ngoy’un yaptığı vuruşta kaleci Muslera meşin yuvarlağı tek hamlede kontrol etti.
33. dakikada Gomis ile girdiği ikili mücadelenin ardından topun olan Zaha’nın ceza yayı önünden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 1-0
38. dakikada sağ kanattan Kaan Ayhan’ın yerden ortasında kale önünde Icardi’nin düzeltip yaptığı vuruşta kaleci Gianniotis meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi.

 Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
51. dakikada Ziyech’in ara pasında kale önünde Icardi topuk pasıyla arkaya bıraktı. Boşta kalan topu Kasımpaşa savunması uzaklaştırmak istedi. Pozisyonu takip eden Zaha’nın sol çaprazdan vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0
54. dakikada sol köşeden Aytaç’ın kullandığı kornerde ön direkte Omeruo’nun yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 2-1
69. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Zaha’nın sert şutunda meşin yuvarlak üst direğin dibinden auta gitti.
71. dakikada sağ kanattan Kerem’in yaptığı ortada Icardi kafa vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.