Real MadridArda GülerLa Liga

Real Madrid'de Arda Güler'i şaşırtan istek! "5 kilo al da gel"

Real Madrid, forma şansı bulmakta zorlanan Arda güler için flaş bir karar aldı. Kulüp yetkilileri Arda Güler ile görüşme gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde...

Sezon başında Fenerbahçe'den 20+10 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e transfer olan fakat sakatlıklar sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalan Arda Güler, geniş kadroda yer almaya başladı. 18 yaşındaki milli futbolcu eflatun beyazlı formayla bugüne kadar 5 karşılaşmada ancak 92 dakika süre alabildi.

Arda Güler için gelecek sezon görüşmesi

Real Madrid, forma şansı bulmakta zorlanan Arda Güler için gelecek sezonun planlarını yapmaya başladı. İspanyol kulübünün yetkilileri genç futbolcu ile görüşme gerçekleştirdi.

Arda Güler'den 5 kilo alması istendi

Defansa Central'in haberine göre; Real Madrid kulüp yetkilileri Arda Güler'in kas kütlesini geliştirmesi için 5 kilo almasını istedi. Haberde, Real Madrid'in kondisyon antrenörü Antonio Pintus, yaz aylarında düzenlenecek Copa America, Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları'nın yoğun takvimi için A takım oyuncularını için ayrı ayrı planlamamar yapıyor. 

Rodrygo ve Diaz'a uygulanan strateji

İtalyan kondisyonerin geçmişte Rodrygo Goes ile izlenen stratejiyi Arda Güler ile tekrarlamak istediği kaydedildi. Real Madrid, Arda'nın vücudunu güçlendirmek için aşamalı olarak yapılması gereken ve Antonio Pintus tarafından denetlenecek bir plan tasarladı. İspanyol devinde aynı strateji Milan'a kiralık olarak gidip kendisini geliştiren Brahim Diaz'da da uygulanmıştı. 

"Arda Güler fiziksel olarak kendini geliştirmek zorunda"

Öte yandan haberde, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin de Arda'nın güçlenmesi yönünde basına yaptığı açıklamalar da hatırlatılarak, "Kulübün düşüncesi, oyuncunun önümüzdeki yıllarda daha rekabetçi olabilmesi ve giderek fizikselleşen oyunla yüzleşebilmesi için kas kültesini artırması. Bu yaz yapılacak çalışmalar sonucu tatil dönüşünde Arda Güler fiziksel açıdan kendini geliştirmek zorunda." ifadelerini yer verildi.