FenerbahçeGalatasaraySüper Lig

Rıdvan Dilmen: "Benden taraflı bir yorum beklemesinler"

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, TV8.5 kanalında yayınlanan “%100” adlı programda Hatayspor - Beşiktaş karşılaşmasını yorumladı. İşte detaylar…

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında Volkan Demirel'in ekibi Hatayspor ile Serdar Topraktepe'nin yönetimindeki Beşiktaş karşı karşıya geldi.

Mersin Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Beşiktaş 2-1 kazanırken goller; 38. dakikada Semih Kılıçsoy ve 53. dakikada Omar Colley'den geldi.

Hatayspor'un tek golü ise 80. dakikada Armin Hodzic'ten geldi. Bu sonuçla birlikte ligde 3 maç ve 29 gün sonra galip gelen Beşiktaş puanını 29'a yükseltirken, Hatayspor 19 puanda kaldı.

Karşılaşma sonrası ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen değerlendirmelerde bulundu. 

"Hiçbir teknik direktör telefonla öğrenmez"

İlk olarak Rıza Çalımbay'ın ayrılığına değinen Dilmen, "Rıza Çalımbay benim arkadaşım, düzeltmesi gereken şeylerden biri oyuncularıyla ilgili yorum yapması. Bunlar masumane şekilde yapılmış bir hatadır. Bu yaptıkları ona yapılanları mazur göstermez. 5 kadro dışını dünyanın hiçbir yerinde hiçbir teknik direktör telefonla öğrenmez. Rıza Çalımbay'a yapılan bir yanlıştır bu" açıklamasını yaptı. 

"Teknik direktörün hemen şu anda gelmesi gerektiğini düşünüyorum"

Beşiktaş kulübünde kadro dışı kalan 5 futbolcunun sezonun ikinci yarısında geri döneceğini öngören 61 yaşındaki usta yorumcu, "2024-2025 sezonuna başlayacak teknik direktörün hemen şu anda gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Sergen Yalçın veya başka bir yabancı teknik direktör gelecekse de oyunculara kendi gücünü göstermesi gerekir. Bence, kadro dışı kalan 5 oyuncu da 11 Ocak'a kadar döner" dedi. 

"Kara gece olarak geçti"

Beşiktaş'ın ligin ilk yarısını 5'inci sırada bitirmesi hakkında konuşan, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 15 puan geride kalmasına değinen eski milli futbolcu, "Beşiktaş için sezonun ilk yarısı kara gece olarak geçti" yorumunu yaptı. 

"Edin Dzeko diyorum ama Icardi..."

TV8,5 kanalında "%100" adlı programda Trendyol Süper Ligi'nin ilk yarısındaki en iyi 11'i açıklayan Rıdvan Dilmen, "Bana göre ilk yarının en iyi 11'i; Muslera, Boey, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakçı, Ferdi Kadıoğlu, Szymanski, Torreira, Fred, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu ve Edin Dzeko diyorum ama Icardi ve Dzeko'yu %50 olarak görüyorum. Kerem Aktürkoğlu ve Tadic arasında da gittim geldim ve %51 ile Kerem'i seçtim." ifadelerini kullandı. 

"En iyi futbolcu Ferdi Kadıoğlu"

2023-2024 Trendyol Süper Lig'in ilk yarısındaki en iyi futbolcunun Fenerbahçe'nin 24 yaşındaki milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu olduğunu söyleyen ünlü yorumcu, "Bana göre ligin ilk yarısındaki en iyi futbolcu Ferdi Kadıoğlu. Enerjisi ve dinamizmiyle Fenerbahçe'ye inanılmaz bir güç katıyor" diye konuştu. 

"En iyi hakem Abdülkadir Bitigen"

Trendyol Süper Lig'in ilk yarısında en iyi hakemin Abdülkadir Bitigen olduğunu ifade eden Dilmen, "Ligin ilk yarısındaki en iyi hakemin Abdülkadir Bitigen olduğunu düşünüyorum" dedi. Ayrıca Abdülkadir Bitigen, 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe Turkcell Süper Kupa Finali'nde düdük çalacak. 

"Benden taraflı bir yorum beklemesinler"

Fenerbahçeli taraftarların dünkü Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin ilk yarısında Djiku ve Icardi arasında gerçekleşen pozisyonda Rıdvan Dilmen'in "Penaltı" dediği için eleştirdi. Ünlü yorumcu bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Fenerbahçe - Galatasaray maçında Djiku ve Icardi'nin pozisyonu, Konyaspor maçında olsaydı 1. hakemden girer 4. hakemden çıkarlardı. Ben çocukluğumdan beri Fenerbahçeliyim ama benden taraflı bir yorum beklemesinler ben objektifim."