GalatasarayFenerbahçeSüper Lig

Rıdvan Dilmen: "Okan Buruk ve İsmail Kartal rekor üstüne rekor kırdı"

Ünlü yorumcu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, TV8.5 kanalında yayınlanan “%100” adlı programda Fenerbahçe - Galatasaray derbi maçını yorumladı. İşte detaylar…

Trendyol Süper Lig'in 17'nci haftasında Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golsüz berabere kaldığı derbi karşılaşmasını yorumlayan Rıdvan Dilmen, "Bu yıl kırılmamak üzere rekorlar kırıldı. İki takıma da size 44 puan versek ilk yarıda deselerdi 40'a bile razı olurdu iki takımda" yorumunu yaptı.

"Son düdüğü 'Oh' diyerek çaldı"
Ünlü yorumcu, maçın hakemi Arda Kardeşler'in bu maçı beraberlikle bitmesi için dua ettiğini ve son düdüğü çaldıktan sonra ise rahatladığını ifade etti. Dilmen, "Arda Kardeşler, son düdüğü 'Oh' diyerek çaldı. 'Bitsin şu maç artık' diyor" dedi.

"Okan Buruk ve İsmail Kartal rekor üstüne rekor kırdı"
Maçın ilk yarısının 22 dakika 10 saniye gibi kısa bir süre ile oynandığını ve +1 uzatma dakikasının verilmesinin doğru olmadığını savunan eski milli futbolcu, "Okan Buruk ve İsmail Kartal bu yıl rekor üstüne rekor kırdı. Bir de faul rekoru kırdılar. İlk yarı 22 dakika 10 saniye oynandı ya" ifadelerini kullandı.

"Hayal kırıklığı ya"
Kıtalararası Derbi'nin golsüz sonuçlanmasının hayal kırıklığı olduğunu ifade eden 61 yaşındaki ünlü isim, "Bugün dünya derbisini tüm dünya izlese tüm çocuklar uyur. Hayal kırıklığı ya. Her şeyle biter ama 0-0 bitmez diyordu herkes" açıklamasını yaptı.

"Ligimizin en iyi 8 numarası"
Dilmen, Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Fred'in gördüğü kırmızı kart için "Fred, ligimizin en iyi 8 numarası. Dzeko o maçta olsaydı, Fred kırmızı kart görmezdi. Fred, kendi kendisine kaşındı ve kırmızıyı gördü" şeklinde yorum yaptı.

"Galatasaray'ın hayalindeki 11 bu değildi"
Eski futbolcu Rıdvan Dilmen, İsmail "İsmail Kartal'ın planları tutmadı, Okan Buruk'un planları %60-70 tuttu. Galatasaray, arkaya geri pas ve kendilerine güvenerek oynadı. Kerem Demirbay'ı sırf top kontrolü için oyuna sürdü. Galatasaray'ın hayalindeki 11 bu 11 değil" dedi.

"Galatasaray güçsüz Icardi ile oynuyor"
Ünlü yorumcu, Galatasaray'ın Arjantinli süperstarı Mauro Icardi'nin son zamanlarda fiziksel olarak güçsüz oldupunu vurguladı ve "Galatasaray, son zamanlarda çok güçsüz bir Icardi ile oynuyor. Jayden ve Djiku ile girdiği mücadelelerde hep kaybetti. Ziyech, Zaha ve Mertens'te çok formsuz oynadı ki bu isimler fiziksel olarakta iyi değil" diye konuştu.

"Maç öncesi ibre..."
61 yaşındaki yorumcu, maç öncesinde Galatasaray'ın kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi ve "Maç öncesi ibre %40 Galatasaray, %40 beraberlik ve %20 Fenerbahçe şeklinde görüyordum. Ki ben Fenerbahçeliyim biliyorsunuz" şeklinde konuştu.

"Galatasaray 1 puandan mutsuz değildir"
TV8,5 kanalında Fenerbahçe - Galatasaray maçını yorumlayan Rıdvan Dilmen, şu ifadeleri kullandı: "Galatasaray bu 1 puandan mutsuz değildir. Fenerbahçe'de oyun olarak mutsuz değildir. Fenerbahçe taraftarları mutsuzdur şu an."

"Bu kadroyu idare etmek kolay değil"
Dilmen, Galatasaray'ın ön alandaki hücum oyuncularının formsuzluğunu ve bu kadroyu idare etmenin zor olduğu dile getirerek, "Galatasaray'ın ön alandaki oyuncuları bir türlü form tutamadılar. Icardi, şu an ölüsü oynuyor. Zaha ve Ziyech'le kurduğu iletişimde başarılı olamazsa Okan Buruk, verim alamaz oyunculardan. Bu kadroyu idare etmek kolay değil" yorumunu yaptı.

"Fred bu kadar önemli bir oyuncu"
Fenerbahçe'nin 30 yaşındaki yıldız futbolcusu Fred'in yokluğuna değinen ünlü futbol adamı, "Fenerbahçe, Fred olmadan çıktığı 6 maçta bir kez kazanabildi. Fred bu kadar önemli bir oyuncu. Eğer bugün olsaydı ibre Fenerbahçe'ye dönerdi" açıklamasını yaptı.

"43 dakika maç mı olur Allah aşkına ya?"
İlk yarıda 22 dakika, ikinci yarıda ise 21 dakikalık bir akan oyun olduğunu dile getiren eski milli futbolcu, "Topun toplamda oyunda kalma süresi 43 dakika... 43 dakika maç mı olur Allah aşkına ya? Ayıp ya" diyerek maçın hakemi Arda Kardeşler'e tepki gösterdi.