BeşiktaşSüper LigFutbol

Rumen basını duyurdu! İşte Beşiktaş'ın yüzde 90 yeni teknik direktörü

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba'nın, teknik direktör Mircea Lucescu ile görüşmek için Romanya'ya gittiği öne sürüldü.

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ta, ibrenin Giovanni van Bronckhorst'tan Mircea Lucescu'ya yöneldiği ileri sürüldü.

Romanya'nın Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, Lucescu'yla görüşmek için Bükreş'te bulunuyor. 

Beşiktaş ile Lucescu, yüzde 90 anlaştı iddiası

Haberde transferin gerçekleşme ihtimalinin yüzde 90 olduğu vurgulanırken, taraflar arasındaki pürüzün sözleşmenin ne zaman başlayacağıyla ilgili olduğu belirtildi. Rumen teknik adam sezon ortasında takımı devralmakta tereddüt ediyor ve yaza kadar beklemek istiyor. Beşiktaş ise Lucescu'nun şimdi takımın başında olmasını talep ediyor. 

100. yıl şampiyonluğu yaşatmıştı

78 yaşındaki teknik direktörü 2002-2004 yılları arasında Beşiktaş'ı çalıştırmış ve siyah beyazlı kulübün 100. yılında şampiyonluk yaşamıştı. 

A Milli Takımı da çalıştırdı

4 Ağustos 2017 tarihinde A Milli Takımın teknik direktörlüğüne getirilen Mircea Lucescu, Milli takımın başında 17 maça çıktı. 17 maçta 4 galibiyet alan Lucescu, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 1.06'lık maç başı puan ortalaması yakaladı.  

Lucescu, Shakhtar Donetsk ile 22 kupa kazandı

Teknik Direktörlük kariyerinde 14 farklı takımın başına geçen ünlü teknik adam, toplamda 37 kupa kazanmayı başardı. Lucescu, Shakhtar Donetsk ile 22 kupa kazandı. 12 yıl boyunca Ukrayna ekibinin başında olan Lucescu, 2008-2009 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Werder Bremen ile Fenerbahçe'nin Stadyumu'nda oynadıkları maçı kazanarak kupayı müzelerine götüren taraf oldu. Shakhtar Donetsk, o maçta Werder Bremen'i 2-1 mağlup etti.