GalatasaraySüper LigFutbol

Samsunda 3 puan Galatasaray'ın

Ligin ikinci yarısı ile birlikte performansını arttıran ve bileği kolay bükülmeyen Samsunspor bu hafta kendi sahasında şampiyonluk adayı Galatasaray'ı konuk etti. Maçı Cenk Turgut kaleme aldı. Detaylar...

Beklenenin aksine 4 stoper ve önlerinde 2 önlibero ile maça başlayan Gisdol hoca geçtiğimiz maçlarda olduğu gibi maçın skorunu bir şekilde tutmak ve maçın 2.nci yarısında yapacağı hamlelerle maçı kazanma şeklinde kafasında maçı oynamış belli ki. 

Maçın başlangıcı ile ön alanda en iyi baskı yapan İstanbul.ekibi duran toptan bulduğu golle daha maçın başında skor üstünlüğünü yakalamayı başardı. İlerleyen.da dakikalarda Drongelen'in  Barış Alper karşısındaki etkisiz oyununu fırsat bilen Galatasaray Barış Alper'in defansın arkasına sarkmasıyla farkı 2 ye çıkardı.

Devreye 2-0 geride giren Samsunspor 2.nci devreye etkisiz olan Ercan Kara yerine Marius değişikliği ile başladı. Ofansif olarak etkisini arttıran Samsunspor  daha 2.nci devrenin başında Holse ile farkı 1'e indirme fırsatını yakalamasına karşın Muslera'yı bir şekilde geçemedi.

 Maçın sonuna kadar her iki ekipte fırsatlar yakalasada skor değişmedi.Samsunspor artık ligde önündeki Antalyaspor maçına ve transfere odaklandı.

Yazan: Cenk Turgut