FutbolSüper LigSon Dakika

Samsunspor evinde mutlu

Sivasspor'u kendi sahasında konuk eden Samsunspor, rakibin oyun oynamasına izin vermezken maçı 2-0 kazandı. Yazarımız Cenk Turgut, maçın detaylarını kaleme aldı. Detaylar...

Trabzon deplasmanından eli boş dönen Samsunspor kendisi için çok önemli olan Sivasspor maçına en büyük gücü taraftarının önünde mutlak 3 puan hedefiyle çıktı. 

Gisdol hocanın takımın başına gelmesiyle kendi evinde büyük taraftarının önünde bileği kolay bükülmeyen Samsunspor, kendisi için 6 puan değerindeki maça  Gisdol hocanın yine radikal 2 değişikliği ile çıktı. 

Drongelen ve Zeki Yavru kadroda yerini alırken Soner Gönül ise kadroda yer almadı.Taraftarı önünde istekli ve arzulu başlayan Samsunspor takımı Drongelen'in jeneriklik golü ile tabela üstünlüğünü erken yakaladı. 

Rakibin gol ayaklarını çok iyi şekilde bloke eden takım rakibe ciddi bir gol fırsatı vermezken  ortasaha kontrolünüde ele alıp  ilk yarının 36 ncı dakikasında Fofana 'nın getirdiği topta Carlo Holse ile devreye 2-0 önde girdi. Sivasspor takımında takımdan ayrılan isimlerin eksikliği ciddi şekilde hissedilirken Samsunspor ikinci devrede de rakibine kolay pozisyon vermeyerek 3 puanı alan taraf oldu. 

Zorlu Fenerbahçe deplasmanına moraller yüksek bir şekilde gidecektir. 

Deplasmanda alınacak 1 puan 3 puan belkide 6 puan değerinde olur. Ancak Samsunspor için asıl önemli olan Kayserispor ve İstanbulspor maçları olacaktır görüşündeyim. Sezon başından bu yana belirttiğim gibi Samsunspor direnmenin öteki adıdır ve bu ligde kalacaktır.