Futbol

Samsunspor, Süper Lig'de çıktığı üç karşılaşmada 1 puan aldı

Köşe yazarlarımızdan Cenk Turgut, Samsunspor hakkında haftalık değerlendirmesini kaleme aldı. İşte Turgut'un yazdığı o yazı...

Samsunspor Tff 1'nci ligden yakaladığı puan ortalaması ve adeta ligin tozunu attırarak geldiği Süper Lig'de kötü gidişata dur diyemiyor.

Maçı değerlendirirsek maça hızlı başlayan Kayseri ekibi bulduğu erken gol sonrası Samsunspor tarafından bu gole karşılık gelmesine karşın daha ilk yarıda öne geçmeyi tekrar başardı.

Rakibin etkili oyuncuları kapatmakta zaaflar meydana geldi 


Burada Samsun takımının dizilişi ( 3-5-2) ve rakibin etkili oyuncularını kapatmakta' ki zaafları göz önüne geldi. 3'lü defans oynamak oyuncuların libero özelliklerinin olmasının yanı sıra ofansif aksiyonlarda kenar beklerinin katkıları bu oyun formasyonunu değerli kılmakta ki bunu etkili kullanamayan takım oyunun ikinci devresinde 4' lü defansa geri dönmek durumunda kaldı.

Çağdaş hocadan kısıtlı kadroda önemli işler 


Kayserispor transfer tahtasını açamamasına karşın Çağdaş hocanın liderliğinde taktik disipline sadık ve oyun formasyonunu geliştiren bir yapıya sahipler. Burada kısıtlı kadro derinliğinde gerçekten iyi işler yapıyorlar.

Samsunspor, yeşil zeminde oyun ortaya koyarken güçlük çekiyor


Samsun tarafı ise hocanında onayladığı transferler olmasına karşın bir türlü yeşil zeminde etkili oyun ortaya koymakta güçlük çekmekte. Hüseyin hocanın kredisi gün geçtikçe azalmakta ayrıca. TFF 1. Lig'de yakalanan büyük başarının ardından Süper Lig 'de ard arda gelen mağlubiyetle acaba sorusunu akla getirmekte . Hoca ya bu sorunlara çözüm bulacak ya da çözümlere sorun bulacak yeni bir isim bulunacak gibi.

 

Yazan: Cenk Turgut