FutbolSon DurumSon Dakika

Samsunspor son haftalarda tat vermiyor

Samsunspor deplasmanda Kasımpaşa'ya 1-0 mağlup oldu. Son haftalarda puan kayıplarıyla devam eden Karadeniz temsilcisinin maçını Cenk Turgut kaleme aldı. Detaylar...

Uzun bir lig maratonunun son düzlüğüne girilirken Samsunspor takımın firm grafiğinde ki düşüş maalesef ligin tecrübeli takımlarından Kasımpaşa deplasmanında da devam etti. 

Gelelim maça;

Gisdol hoca son haftalarda yaptığı kadro değişiklikleri ile dikkatleri çekiyor ki bu maça da ligin tartışılan ismi Marc Bola'yı ilk 11 'e dahil ederken bu sezon performans olarak gerekli katkıyı sağlayan Soner Gönül 'ü yedek kulübesine oturttu. 

Büyük olasılıkla rakibi durdurmaktan çok hücum aksiyonlarını düşünmüş olacak! 

İlk yarıda Kasımpaşa takımın forveti Nuno De Costa  Samsunspor takımının stoper oyuncusu Alim'e çok zor anlar yaşattı. 

Ki 2'nci yarıda Alim oyundan çıkmak zorunda kaldı. Samsunspor adına ceza sahasının sağ köşesinden Taylan ile yakalanan pozisyon oyuncunun yanlış tercihi nedeniyle ( burada uzak direğe vurabilirdi)  Aytaç 'in Kasımpaşa adına bulduğu gol ile 1-0 geride içeriye girdi.

 Samsunspor forveti Marius ise  Kasımpaşa takımının yıldız defans oyuncusu Porozo karşısında hiçbir varlık gösteremedi. 

Oyuncu fiziksel kalitesi dışında bu lige ait olmadığını sezon başından bu yana belirtiyorum. 2 nci yarıda Marius yerini Dimata'ya Alim ise Ntcham 'a bıraktı. 2nci yarıda biraz da olsa dengeyi sağlamış olsa da takım maalesef zorlu Kasımpaşa deplasmanından puan çıkarmayı başaramadı.  

Ntcham ve Soner Gönül’ün yedek kalması bence Gisdol'e yazar. İlave olarak devre arası Muja transferi yapıldı ve bu oyuncu oynatılmayacaksa neden transfer yapıldı? 

Yaraya merhem değil de  dolaba ya lazım olursa transferi mi? Forvet ve stoper bölgesine transferler bağırırken bu bölgelere değil de 2 kenara yapılan transferler maalesef oyun planlarını da etkilemekte. Son sözüm Samsunspor düşmez  ama güldürmezde !!!