Futbol

Rizespor, Samsun karşısında 10 kişi kaldı! Üç puanı...

Süper lig'de 8. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor evinde Samsunspor'u ağırladı. İşre detaylar...

Rizespor erken 10 kişi kaldı 


Maçın hemen başında Okan Koçuk oyunu hızlı başlattı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Fofana, Mithat Pala’nın darbesiyle yerde kaldı. Hakem Abdulkadir Bitigen VAR uyarısıyla Mithat Pala’yı direk kırmızı kart ile oyundan ihraç etti.

10 kişi alan Rizespor'da taktik değişimi 


Bu dakikadan sonra Çaykur Rizespor teknik direktörü İlhan Palut 4-4-1 anlayışına dönüş yaptı.Belki de oyundaki kritik an burası oldu. Eksik kalan rakip takım arka koridorları kapatarak kontralarla etkili olmaya çalıştı ki Samsunspor hücum organizasyonlarında bu en istenmeyen oyun anlayışı.

ilk yarı beraberlikle sonuçlandı 


Genellikle geçiş oyunu ve rakip ceza sahasında hızlı çoğalarak gol bulma konusunda takım daha etkili görünmekte.Maçın ilk yarısı Fofana’nın bir kaç cılız pozisyonu dışında 0-0 sona erdi.

10 kişi kalan Rizespor üç puanı almasını bildi


İkinci yarıya 10 kişi başlayan Rize takımı maçın son anlarında Benhur Keser’in golüyle öne geçti ve maçıda 1-0 kazanmasını bildi.Benhur Kocaelispor da iken attığı golün benzerini ağlara gönderdi ki burada takımın analiz ekibinin oyuncuyu yeterli analiz etmediğini düşünüyorum.  

Samsunspor'da kondisyon eksikliği 


Yılport Samsunspor takımı sezon başından beri değindiğimiz kondisyon sorunu ve maç içi hakimiyetteki sorunları tekrarlandı.

Milli aradan sonra kritik maçlar 


Yılport Samsunspor artık kritik bir viraja girdi. Milli aradan sonra önündeki Başakşehir ve Ankaragücü maçlarında olası kötü sonuçlar Samsun takımını içinden çıkılması zor bile hale sokabilir.

Doğru kararlar gelirse yeşil zemine yansır 


Artık yönetimden futbolcusuna, teknik heyetinden sağlık ekibi ve kondisyonerine kadar herkes şapkasını önüne koyması gerekiyor.Radikal kararlar ile bu kaostan çıkılabilir.Oyuncu kalitesi olarak bu ligin orta sıralarını hedefleyen bir oyuncu grubuna sahip takım. Doğru kararlar gelirse yansımalarını yeşil zeminde görürüz.

 

Yazan: Cenk Turgut