Sarıçam

Adana Sarıçam'da gezilecek yerler, cafeler neresi?

Adana Sarıçam ilçesi gelişimi ile herkesin ilgi odağı olurken gezilecek yerler merak konusu olmaya başlandı. Nerelere gidilir? Detaylar...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 4 merkez ilçesinden birisi olan Sarıçam merak konusu olmaya başlandı. Peki Sarıçam'da gezilecek yerler neresi? İşte Neox Medya için sizlere derlediğimiz tüm gezilecek yerler…

Yörenin ulaşım açısından problemi bulunmuyor. İlçe sınırları dahilinde, D-400 kara yolu, TEM otoyolu ve bununla beraber Adana ilini, İç Anadolu bölgesine bağlamakta olan demir yolu geçiyor. Hava yolu ulaşımı, Şakirpaşa Havalimanından sağlanıyor.

Adana Sarıçam Tarih

Yerleşim yeri, 2008 senesinde oluşturulmuş bir ilçedir. Sarıçam ismi ise, ilçenin kuzeyinde yer alan Sarıçam ormanlarından geliyor. Sarıçam adı levhalar halinde ayrılan gövde kabuğunun temelinde tilki sarısı renginden geliyor. Bu ağaç oldukça narin gövdeli, sivri tepeli ve aynı zamanda ince dallıdır. Yetişkin Sarıçam ağaçlarını boyu ortalama 30 metre olsa da, 40 metreyi aşabiliyor. Yaprakları ince ve aynı zamanda kısadır ve mavimsi şekilde yeşil rengi, ilk bakışta diğer bütün çam türlerinden ayırt edilmesini sağlıyor. Sarıçam ilçesi, Yüreğil ilçesine bağlı olan bazı mahalle ve köylerin bağlanmasıyla 22 Mart 2008 zamanında kuruldu.

Adana Sarıçam Çukurova Üniversitesi

Çukurova Üniversitesi 1973 senesinde kurulmuştur. 1974 senesinde, Üniversiteye bağlı Fakülte sayısı altı olmuştur. 1992 senesinde ise, 6 Fakülte, 12 Yüksekokul, 4 Enstitü, 2 Devlet Konservatuvarı, 24 Araştırma ve Uygulama Merkezi üniversite bünyesine hızlıca girmiştir. Üniversitenin “Ballıca” kampüsü, Seyhan Baraj Gölünün doğu yakasında, ortalama 20 bin dekarlık bir arazi konumlanmıştır. Kampüs, muhteşem bir manzara ile beraber doğal bir park alanıdır. Kampüs, şehir merkezine ortalama 10 km uzaklıktadır. Üniversite kampüsü özellikle modern derslikler ve amfiler, Sosyal hayat olanakları, barınma, kültür ve akabinde sanat olanakları, spor, tesisleri ve sağlık hizmetleriyle bütündür ve gerçekten oldukça güzel bir üniversite kampüsüdür.

Adana Sarıçam İncirlik

Sarıçam ilçesine bağlı olan İncirlik beldesinde, 1950 senesinde açılan Amerikan üssü var. Bir zamanlar bu bölgede 20 bin Amerikan askeri bulunuyormuş, tabii bunların yahut bu rakamın yöreyi ilgilendiren bölümü, bu bireylerin hediyelik eşya satın almaları, bu yüzden yörede pek çok hediyelik eşya, halı, aletleri ve av malzemesi satan şekilde dükkan açılmış, elbette üs asker sayısının azalması ve aynı zamanda mevcut askerlerin dışarıya çıkışlarının kısıtlanması sebebiyle, bu esnafın pek çoğu halihazırda dükkanlarını kapatıp gitti. Tabii yalnızca alışveriş değil, asker sayısının çok yüksek olduğu dönemde, bu bölgede yine pek çok lüks gece kulüpleri ve akabinde barlar açılmıştı.

Çatalan Baraj Gölü

Sarıçam ilçesinin en çok rağbet görmekte olan noktası Çatalan Baraj Gölü diyebiliriz. Hem manzarası, hem de tertemiz havasıyla ilçeye gelmiş olan pek çok turisti bölgeye çekiyor. Kamp ve doğa sever kişilerin en özel uğrak noktalarından biri olan Çatalan Baraj Gölü’nde her daim izleyeceğiniz gün batımı hayat boyunca unutamayacağınız güzellikte oluyor.

Sarıçam Ormanları

İlçenin kamp ve piknik adına kullanılan bölgelerinden bir diğeri olan Sarıçam Ormanları. Tabiatın bütün güzelliklerinden ve harikalıklarından faydalanabileceğiniz Sarıçam Ormanları piknik yerleriyle ailenizle ya da arkadaşlarıyla huzurlu vakit geçirebileceğiniz bir yer konumundadır. Sadece piknik yapmak için değil aynı vakitte mevcut kamp yerleriyle doğa severlere her daim kamp yapma imkânı da sunuyor.

Adana neyi meşhur gezilecek yerler?

  • Varda Köprüsü (Alman Köprüsü - Koca Köprü)
  • Anavarza Kalesi ve Antik Kenti
  • Atatürk Evi Müzesi
  • Misis köprüsü ve Misis Antik Kenti
  • Adana Taş Köprü
  • Yılankale (Yılanlıkale - Şahmeran Kalesi)
  • Ulu Camii
  • Yağ camii

Yazın Adana'da ne yapılır?

  • Sabancı Merkez Camii. 538. Dini Yerler. Yazan: Adanamasajsalonuspa. ...
  • Varda(Alman) Köprüsü 258. Köprüler. Yazan: cetinemre. ...
  • 3. Taş Köprü 551. Köprüler. ...
  • Kapikaya Canyon. 114. Kanyonlar. ...
  • Adana Merkez Park. 355. Parklar. ...
  • Buyuk Saat. 197. Merkezi ve İlgi Çekici Noktalar. ...
  • 7. Seyhan Barajı 200. Barajlar. ...
  • 8. Adana Sinema Müzesi. 109. Özel Müzeler.