FutbolAli Adman

Stuttgart, Şampiyonlar Ligi havasına girmeye başladı

VfB Stuttgart, Şampiyonlar Ligi rüyasına adım adım yaklaşıyor. Neox Medya Genel Yayın Yönetmeni Ali Adman, kaleme aldı. Detaylar...

Guirassy sahne aldı

Geçtiğimiz Cuma akşamı Stutgart, Union Berlin'i 2-0 mağlup etti. Serhou Guirassy yine sahne aldı. Son dört maçta üçüncü kez maçın ilk golünü atmayı başardı.

Union Berlin, kaderini kabullendi

Chris Führich, Union Berlin futbolcusu András Schäfer kırmızı kartından sonra 2-0'lık skorla perdeyi kapatmayı başardı. İkinci golden sonra Union Berlin'in takım direnci tamamen kırıldı ve skora boyun eğmek zorunda kaldı.

İç sahada bilek bükülmüyor

Stutgart, üst üstte sekizinci defa iç sahada yenilgi yüzü görmedi. Son iç saha mağlubiyetinde ligde 9. sıradaydı. Son yenilgisini ise Hoffenheim'a karşı 3-2 skorla mağlup olmuştu.  VfB, Dortmund ve Leipzig'den gelen rekabeti uzak tutuyor ve dört puan gerisinde olduğu Bayern Münih'e baskı uygulamaya devam ediyor. 

Maçtan önce iyi haberler vardı

Maçtan önce iyi haberler vardı. Bunun nedeni ise Stutgart, başarılı teknik direktör Sebastian Hoeneß sözleşmesini 2027'ye kadar uzattı. Tecrübeli teknik adam dev takımlarla ismi anılırken VfB'de kalmayı tercih etti. Hoeneß, sözleşmesini uzatmasından sonra ilk zaferi hakkında konuştu. İşte o sözleri: 

"Bu Galibiyeti hak ettik… Union maçın başlangıcında iyi bir şansı yakaladı. Buna az da olsa biz izin verdik. Kendimiz ise rakip ceza alanı içinde çok pozisyon yarattık. Bunlardan 2 tanesini çok iyi değerlendirdik.''

VfB'nin tek dezavantajı

Savunma Futbolcusu Anthony Rouault, bir maçta yüz yaralanması geçirdikten sonra birkaç hafta kadroda yer alamayacak. Bu eksiklik ise kalan maçlarda dezavantaj olacak.

 

Yazan: Neox Medya Kurucu ve Genel Yayın Yönetmeni Ali Adman